Urmus poziva na prijavljivanje za 51. gitarijadu u Zaječaru

Gitarijada Zaječar

Gitarijada Zaječar i Udruženje rok muzičara Srbije pozivaju sve mlade i neafirmisane rok bendove da se prijave na 51. gitarijadu u Zaječaru.

51. Gitarijada Zaječar

Prijave za učešće na konkursu podnose se najkasnije do 20.05.2017. godine, a organizatori zadržavaju pravo produženja roka za prijavu.

Lista prijavljenih bendova koji ispunjavaju uslove iz konkursa biće objavljena na zvaničnom sajtu Gitarijade

Bendovi sa navedene liste nastupaće na Mini gitarijadama, a pobednici Mini Gitarijada će se takmičiti na Gitarijadi u Zaječaru u dve polufinalne večeri 29.06 i 30.06.2017 godine, dok će se finalno veče održati 01.01.2017. godine.

Troškove prevoza, smeštaja i ishrane za vreme trajanja Gitarijade snosi organizator.

Prijave za festival se podnose na zvaničnoj stranici festivala na adresi www.gitarijada.org/konkurs

URMUS i Zaječarska gitarijada potpisali protokol o saradnji

Udruženje rok muzičara Srbije i Gitarijada Zaječar su 09.05.2017 potpisali protokol o zajedničkoj saradnji u cilju afirmicije mladih i nefirmisanih rok bendova i autora.

Protokol o saradnji podrazumeva afirmisanje, promociju i razvoj rok muzike u našem društvu, sa posebnim osvrtom na mlade rok muzičare.

URMUS i Zaječarska gitarijada će organizovati zajedničke manifestacije na neprofitnoj osnovi: koncerte, tribine, muzičke kampove, javne prezentacije, a posebno će se zalagati za stvaranje boljih uslova za bavljenje rok muzikom, razvoj muzičke kulture i obrazovanja i zaštitu autorskih prava.