TWO COINS FROM MERCURY pobednici desetog jubilarnog BARF-a

Završeno je finale desetog jubilarnog izdanja Beogradskog autorskog rok festivala. Svi posetioci festivala imali su priliku da uživaju u fantastičnoj svirci takmičarskih i revijalnih bendova. Žiri nije imao nimalo lak zadatak da odabere pobednike, ali i ovog puta su bili na visini zadatka. Prvu nagradu festivala odneo je bend TWO COINS FROM MERCURY iz Srbobrana, dok je drugu nagradu osvojio KONTRA KOMITET iz Šapca. Nagradu publike osvojio je mladi bend ASCENDiz Beograda/Aranđelovca. 

Završen #BARF10

 

Nakon par uvodnih reči voditeljke Ljiljane Zdravković, čast da otvore deseti jubilarni festival pripala je dečacima iz benda UNDERFORCE (ex VAtreni prsten), koji su i ovog puta ostavili snažan utisak na sve prisutni svojim umećem sviranja. Mihailo, Danilo i Petar su prezentovali pesme sa svog debi albuma “Protiv vremena” objavljen ove godine za PGP-RTS.

 

Prvi takmičarski bend bio je IV DAN iz Beograda koji su sve oduševili odličnom svirkom i sjajnim vokalom, a potom je nastupio još jedan beogradski bend – BOL&DEE. Već samim svojim nastupom i scenskim izgledom bend TWO COINS FROM MERCURY koji nam dolazi iz Srbobrana pokazali su veliku dozu ozbiljnosti, što su upotpunili i zvučno. “Stare mušterije” festivala, veoma originalan bend čiji je naziv noćna mora voditeljke festivala – ZIMBABVEANSKI ZAVOD ZA ZAŠTITU ZVEROVA, imali su upečatljiv nastup ispraćen ovacijama publike. Ovog puta im je nagrada publike izmakla za samo jedan glas!

KONTRA KOMITET iz Šapca su svima pokazali da pank nije mrtav, kao i da im ne nedostaje mladalačkog žara iako se ubrajaju među starijim učesnicima festivala. Kantautor IVAN KIĆANOVIĆ je sigurno budućnost naše scene, a pohvalićemo i sjajan bend sa kojim je delio binu. Kragujevac nas je navikao na sjajne bendove koji dolaze iz ovog grada, tako da smo mogli da se uverimo da je FRAKTAL opravdao ovu reputaciju. Iskusna svirka koja je ispratila fantastičan vokal pevačice! Na kraju takmičarskog dela nastupio je mladi bend ASCEND, možda i najprijatnije iznenađenje festivala – što je publika i potvrdila.

Usledio je nastup revijalnih bendova.

Pretprošlogodišnji pobednici BARF-a, RAMPA, pokazali su kako treba da zvuči i izgleda pobednički bend. Specijalni gost ovog jubilarnog desetog izdanja festivala bila je grupa DRAM, čiji je nastup publika željno iščekivala. Jedan od najaktuelnijih mlađih sastava koji su pobrali mnoge uspehe u proteklih par godina demonstrirao je i sve ovo u praksi.

Između nastupa bendova dodeljene su Zahvalnice: SOKOJ-u, OFPS, PI, Domu omladine Beograda, emisiji BUNT / BUNT ROK FESTIVALU, portalu HEADLINER, televiziji STUDIO B, RADIO BEOGRADU 202, ROCK RADIJU, PGP-RTSu, ZAJEČARSKOJ GITARIJADI, ARSENAL FESTU, dnevnom listu DANAS i bendu DRAM.

Proglašenje pobednika

Treću nagradu festivala po glasovima publike osvojio je Ascend.

Žiri u sastavu Rodoljub Stojanović, Jadranka Janković Nešić i Maja Cvetković (E-Play) bio je jednoglasan u svojoj odluci da drugu nagradu festivala dodeli šabačkom bendu KONTRA KOMITET,  a da glavnu nagradu kući u Srbobran odnese TWO COINS FROM MERCURY.

Vidimo se dogodine!