KANTFEST polufinale u URMUSU – 25.11.2016

Kantfest 2016

Udruženje umetnika “Arte” sa ponosom predstavlja Treći beogradski festival kantautora KANTFEST 2016. koji će biti održan od 24. do 27. novembra 2016. godine u Beogradu, u 4 dana, u 5 prostora sa 8 programa i više od 40 učesnika iz Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Bugarske, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Srbije.

KANTFEST 2016 polufinale u URMUSU – 25.11.2016

Kantfest 2016U okviru polufinala KANTFEST-a u klubu Udruženja rok muzičara Srbije u Beogradu u Mutapovoj 12 na Vračaru, nastupiće sledeći kantautori: Johny L’Ove (Srbija), Olivera Dragićević – Skvo (Srbija), Lilly Drumeva (Bugarska), Aleksandar Stojiljković (Srbija), Ivan Kićanović (Srbija), Moonshine Alko (Slovenija), Fluke T (Srbija), Vedran Ivorek ToughRa (Hrvatska), Vladan Popović (Srbija), Majka Mara (Srbija).

Specijalni gosti na polufinalnoj večeri su: Dnevna Doza (Srbija) i Stefan Šljukić (Srbija).

Ulaz na festival je besplatan, a koncert počinje od 21 h.

Za one koji do sada nisu bili u klubu URMUS-a, naše Udruženje i klub se nalaze u ulici Mutapova 12 na Vračaru, kod hrama Svetog Save.

 

KANTFEST 2016

Ovogodišnji Treći beogradski festival kantautora KANTFEST 2016. posvećen je najvećem kantautoru današnjice, Bobu Dilanu, ovogodišnjem dobitniku Nobelove nagrade za književnost.

Na KANTFESTU 2016. u takmičarskom delu nastupiće 20 kantautora, (dva polufinala sa po 10 takmičara u klubu “Vaša prečica” u Zemunu i Udruženju rok muzičara Srbije URMUS na Vračaru) koji su izabrani na osnovu međunarodnog konkursa, kao i 5 specijalnih gostiju po pozivu (grupa ONSLOW iz Slovenije, duo “Šta bi bilo kad bi bilo”, VIS “Sanja i Saša”, grupa “Dnevna doza” i Stefan Šljukić iz Srbije).

U takmičarskom delu programa pravo da učestvuju imaju oni autori, kantautori koji izvode isključivo autorske pesme, uz pratnju jednog instrumenta. U žiriju će biti eminentni autori, a međunarodni stručni žiri i žiri publike sastavljen od kompetentnih eksperata u ovoj oblasti, doneće odluku o tri nagrade, prvoj, drugoj i trećoj.

Pobednici će dobiti satove prestižnog brenda Pierre Cardin, snimanje svojih pesma na audio i video nosaču u studiju SHOOM STUDIOS, poklone Grand kafe i pehare i povelje organizatora.

Isto tako, festival je već ostvario partnersku saradnju sa srodnim festivalima u Sloveniji, Hrvatskoj, Bosni, Bugarskoj i Italiji, tako da pobednici festivala u Srbiji gostuju na festivalima u partnerskim zemljama.

U okviru programa KANTFESTA 2016 tradicionalno će biti organizovan Međunarodni pesnički samit, u Udruženju književnika Srbije, kao takmičarski deo pesnika-tekstopisaca sa 20 učesnika iz pet zemalja, a biće predstavljene i nove poetske knjige “Ne znam šta bi drugo moglo da nas veže”, autora Jelene M. Ćirić, Aleksandre Mihajlović, Vladimira Blagojevića i Miodraga Jakšića i zbornik ARTE STIH Vol. 4 sa pesmama 150 pesnika iz celog sveta.

Za završetak festival predviđen je Live seesion nastup i snimanje najboljih šest kantautora u SHOOM STUDOS na Vračaru i autorsko veče pisca Aleksandra Draganovića.

Organizator KANTFESTA 2016. je Udruženje umetnika “Arte”, a direktor festival je Miodrag Jakšić.

Više informacija: