Novi singl za Bulevar Vodenih Mozaika

Kad nisi tu - Bulevar Vodenih Mozaika

Kad nisi tu – Bulevar Vodenih Mozaika

Bulevar vodenih mozaika je izbacio novi singl “Kad nisi tu” u formi digitalnog izdanja. Singl je snimljen u studiju High Voltage u Beogradu, tekst kao i muziku potpisuje frontmen benda Aleksandar Kovačević, dok je kompletna ekipa benda radila na oblikovanju aranžmana.

Kad nisi tu – Bulevar Vodenih Mozaika

Bulevar Vodenih Mozaika - Kad nisi tuBulevar vodenih mozaika još uvek radi i stvara, a samim tim prkosi vremenu i prostoru, trenutno vrlo nezahvalnom za bitisanje bilo kakvih kreativnih nagona. Ovaj singl je objavljen kao digitalno izdanje i može se naći na svim servisima za download i streaming, a ujedno je i najava novih pesama, koje će se pojavljivati shodno situaciji i potrebama samog auditorijuma.

Pesme postoje i mogu biti uobličene u drugi album, ali pošto kultura slušanja nije više zahvalna za izdanje opsežnog dela, onda će pesme izlaziti onoliko koliko je stanje uma današnjeg slušaoca spremno da zavrti film u glavi duži od tri minute i trideset sekundi.

Beogradski bend Bulevar vodenih mozaika je nastao sredinom 2010. godine, sa ciljem da se osveži muzička scena u Srbiji. U zanimljivom nazivu benda krije se upravo ono o čemu njegovi članovi: Aleksandar Kovačević Koča (vokal, gitara), Dragan Bogdanović Bogda  (bas gitara), Dušan Jevtić Dulle (gitara) i Borko Stojačić (bubnjevi), pričaju sa nama: o prolaznosti, traženjima, nadanjima, pritiscima, ćutanjima, tj. o svemu onome što čini nas i o čemu piše život. U pojedinim pesmama osvrću se na mutnu prošlost, i kao odgovor na nadolazeću plimu negativne energije, skoro proročanski najavljuju pomeranja u društvenom i socijalnom smislu u budućnosti.

Bez obzira što priča izgleda sveže, ljudi koji čine ovaj sastav imaju iza sebe veliko iskustvo vezano što za žive nastupe, u bilo kojoj formi, što za studijski rad. Većina članova benda vuku korene iz nekadašnje grupe Incident, koja je bitisala i stvarala 90-tih godina prošlog veka.

Diskografija 

  • Vi / Ruke pune leda (singl, Neetiketa Manekeni Bigza – online izdanje, 2011.)
  • Bulevar vodenih mozaika (album, RockSvirke – online i fizičko izdanje, 2012.)
  • Domovina (singl, RockSvirke – online izdanje, 2014.)
  • Kad nisi tu (singl, online izdanje, 2016.)

Linkovi 

Bulevar vodenih mozaika