Festival Indirekt 2016 Volume 2

Festival Indirekt 2016 Volume 2

Festival Indirekt 2016 Volume 2, kao drugo jesenje izdanje regionalnog showcase festivala “Indirekt autumn edition Vol. 2” održaće se u Beogradu od 07-09.10.2016 godine.

Učesnici ovogodišnjeg jesenjeg Indirekta su: The Mothership Orchestra (SRB), The Academy (ITA), The Yellow Buzz (HRV), Alex Kelman (RUS), Haiku Garden (SLO), Halftones (SRB), Kim Tamara (SRB), Nikonar (HRV), Danijel Vezoja (SLO) i Matteo E. Basta (ITA), a na festivalu će se prikazati i razne idiome alternativnog zvuka, u rasponu od alt country, noise, shoegaze/downtempo, trip-hop, do singer-songwriter formi.

Festival Indirekt 2016 Volume 2

Festival Indirekt 2016 Volume 2 predstaviće i četvoro gostiju iz sveta književnosti i publicistike – hrvatskog pisca Ivana Jozića, publicistu i radijskog autora iz Republike Srpske na privremenom radu u Sloveniji, Dragana Vukovića, te dvoje književnih autora iz Srbije, Aleksandru Cimpl i Gorana Stojičića.

U okviru festivala 09.10.2016. godine biće održana osnivačka konferencija Eastynet mreže, čiji je cilj da poveže muzičke profesionalce iz zemalja istočne Evrope, a istog dana koncertom iznenadjenja biće zatvoreno ovogodišnje jesenje izdanje festivala.

Ulaznice za Festival Indirekt 2016 Volume 2 za klub Elektropionir prodavaće se po ceni od 300,00 dinara, dok je ulaz na koncerte u klubu Zaokret i na književne večeri besplatan.

Indirekt je prvi istarski festival nezavisne muzike i umetnosti osnovan 2013. godine.

Početna ideja bila je da se u Umagu jednom godišnje okupe umetnici iz regiona u atmosferi koja briše granice između izvođača i publike, a 2015. godine su uspešno održani prvi “Indirekt Autumn edition” u Beogradu i Novom Sadu.

Na festivalu Indirekt će nastupiti i Kim Tamara Žebić, pobednik prve URMUS Top 10 liste, kao i dugogodišnji prijatelji i članovi našeg Udruženja bend The Mothership Orchestra.

URMUS poziva sve svoje članove da svojim prisustvom daju na značaju ovoj manifestaciji.

Linkovi festivala: