Cardinal Point pobednici BARF11

Održano je i jedanaesto izdanje Beogradskog autorskog rok festivala BARF11 u sali Amerikana Doma omladine. Prvu nagradu festivala osvojio je bend Cardinal Point iz Vranja.

Možemo da kažemo da smo na najbolji mogući način započeli drugu deceniju Beogradskog autorskog rok festivala! Sjajni nastupi više nego odličnih bendova (takmičarskih i revijalnih) i fantastična publika koja je došla da pruži podršku svima koji su se našli na bini u Amerikani.

CARDINAL POINT – pobednici BARF11

Festival su otvorili prošlogodišnji pobednici po glasovima publike, mladi bend Ascend koji svojom zrelom svirkom pokazuju da je veliki broj nastupa u proteklih godinu dana itekako uticao na njih na najbolji mogući način. Primetno je bilo da oni već sada uveliko imaju svoju vernu publiku koja ih je zdušno bodrila i pevala zajedno sa njima.

Takmičarski deo otvorio je Aurium koji su odmah pokazali da su bend za veliku binu. Kombinacija očaravajućeg vokala i žestoke svirke uz simfo momenta nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Alhambra je imala ne jedan, već čak tri fantastična vokala, a uz odličnu pratnju benda uspeli su da razmrdaju sve u Amerikani.

Usledio je nastup novosadskog dua Nikolete na bubnjevima i Nemanje na gitari – Short Reports! Jedan od originalnijih bendova ove večeri, sa veoma zanimljivom svirkom i aranžmanima.

Cardinal Point su od samog početka atmosferu doveli do usijanja, ni za trenutak ne posustajući kako su se pesme ređale! Publika je prepoznala i reagovala na enormnu energiju koja je dolazila sa bine.

Usledio je još jedan odličan nastup „paklene petorke beogradske podzemne scene“ – benda Sara Džesika Panker! Oni su svakako imali najbrojniju podršku .

Bend koji je možda malo odudarao od ostalih, netipačan jer njihovom svirkom dominiraju etno motivi, jazz i progresiv momenti uz tek poneku tvrđu notu, sa odličnim aranžmanima i izvedbom je bend Ibar! Svi prisutni su uživali u zaista magičnoj svirci.

Direct drive su pokazali zašto su ove godine odneli pobedu na Zaječarskoj gitarijadi.

Takmičarski deo odličnom performansom zatvorio je „Rammstein iz Mladenovca“, zanimljiva i energična ekipa X-machine.

Dok je žiri većao i publika se izjašnjavalo o svojim favoritima, Sanitarium je uveliko grmeo sa bine! Jedan od naših najboljih i najoriginalnijih mladih bendova pokazao je zašto su upravo oni bili pobednici Bunt rok festivala i Mobile demo festa.

Prvi nastup ikada imao je Arigo Saki band koji je nešto lakšim notama razveselio publiku i privoleo ih da već 14.januara dođu na ponovno druženje u Domu omladine.

Za sam kraj večeri – proglašenje pobednika!

Bend koji je dobio najviše glasova publike na jedanaestom BARF-u je Sara Džesika Panker. Žiri u sastavu: Katarina Popović Kale (muzičar i voditeljka Rock radija), Sanja Marić (ispred Zaječarske gitarijade) i Dušan Alagić (kompozitor, muzičar i producent) doneo je odluku da drugu nagradu za najbolje izvođenje pripadne bendu Ibar, dok kao pobednici jedanaestog BARF-a kući odlaze Cardinal Point!

Ceo tim URMUS-a je i ovog puta dao sve od sebe da festival protekne u najboljem redu. Zahvalni smo što i publika i bendovi prepoznaju naš trud. Vidimo se dogodine na dvanaestom izdanju festivala! Pozivamo vas da pratite i podržavate sve festivale u Srbiji kao i svirke novih i mladih bendova: Podržite rokenrol!