100 HILJADA MUZIČARA ZA PROMENE / SRBIJA 2023. – 100 THOUSAND MUSICIANS FOR CHANGE / SERBIA –

100 HILJADA MUZIČARA ZA PROMENE / SRBIJA 2023.
I ove godine, dvanaesti put, održaće se srpski koncert povodom velike svetske akcije ,,Sto hiljada muzičara za promene”, u organizaciji Udruženja rok muzičara Srbije na istom mestu – u dobro poznatom Urmusovom klubu u Beogradu, Mutapova 12.

Akciju je pokrenuo, 2012. godine, profesor Majkl Rotenberg, sa Stanford univerziteta, a cilj joj je da umetnici iz celog sveta (muzičari, pesnici, performeri…) u isti dan, poslednje subote u septembru, upute glas razuma, bolje reći vapaj, moćnicima koji vladaju svetom da konačno dođe do promena na bolje – pravednijeg društva, manje gladi, ratova, izbeglica, više ljudskih prava…

I ove godine će se odazvati muzičari i ostali umetnici iz celog sveta (više od 120 država), a dokumentacija sa svih događaja se čuva trajno u biblioteci Stanford univerziteta.

Na beogradskom koncertu će nastupiti bendovi:
Grešnici, Bane Karakondžula, Ne jedem slatko i Otpisani.

Ulaz je besplatan, potrebno je samo poneti dobru volju i energiju.

Šta se prethodnih godina događalo na srpskom koncertu u okviru ove akcije možete pogledati ovde.

Sajt glavnog organizatora (levo je spisak zemalja)
Organizator za Srbiju: URMUS

Bendovi, ovogodišnji učesnici:

GREŠNICI
Beogradski crossover bend koji ove godine slavi četiri decenije postojanja. Za to vreme je objavio 4 albuma, imao nebrojeno mnogo svirki, a ovih dana bi trebao da se pojavi i koncertni album. Brzina, snaga, energija… i tekstovi koji pozivaju na razmišljanje i akciju!!!
https://www.facebook.com/Gresnici
https://www.instagram.com/gresnicibeograd
https://www.youtube.com/gresnicibeograd
http://greshnici.tk

BANE KARAKONDŽULA
Bend je počeo sa radom novembra 2021. Postava se menjala u par navrata, dok nije uzela svoju konačnu formu: bubanj – Nikola Krstić, bas – Andreja Zlatarov i gitara/vokal – Branislav Đokanović.
Ime benda: Bane od glagola banuti – pojaviti.
Karakondžula mitološko biće južnih Slovena.
Bane Karakondžula – Pojavi se Karakondžula.

Koncept: Bane Karakondžula svoj koncept zasniva na pristupu da su danas sredstva za stvaralaštvo na dohvat ruke, te ih treba samo iskoristiti i izraziti bez predrasuda i skrupula sa onim sa čim raspolažemo. Stvaranje nastaje onog trenutka kad uspemo da prevaziđemo ograničenja tj. nedostatke i to na način koji je svojstven samoj individui. Takav pristup nalaženja rešenja je upravo ono što jedino može biti autentično. A sve ostalo je stvar ukusa i mogućnosti da se dosegne određeni nivo.

http://www.banekarakondzula.com
https://www.youtube.com/Bane%20Karakondzula
https://www.facebook.com/banekarakondzula
https://www.instagram.com/bane.karakondzula

NE JEDEM SLATKO
Ovaj bend je formiran od strane međunarodnog ekspertskog tima! Muzika nastaje koriscenjem ključnjih komponenata – nema ničega i đe ba ono nestalo. Stilski pravac se može opisati kao Cindy Lauper meets Rage Against the Machine.

OTPISANI
Bend čine iskusni muzičari sa višedecenijskim iskustvom i sviraće Vam najveće rok hitove ’70, ’80, ’90…