Trnje

Trnje

Bend Trnje je nastao 2015. godine u Beogradu kao autorski projekat Luke Raškovića (vokal, bas gitara, tekst i muzika), a pored njega u prvobitnoj postavi benda su bili i: Saša Otašević (gitara), Vladimir Bejin (bubanj) i Marko Gradjina (gitara).

Trnje

Grupa Trnje je osvojila prvo mesto po glasovima publike na festivalu BARF 2015, koji je održan 13.12.2015 u Beogradu, u Domu omladine Beograda (sala Amerikana) i time dobio mogućnost da iskoristi nagradu koju dodeljuje vrhunski muzički studio “Mašina 23”, a to je 25 sati snimanja u studiju.

Početkom 2016. godine Trnje objavljuje svoj prvi singl i spot za pesmu “Kaži mi, kaži”, na tekst čika Jove Jovanovića-Zmaja, koja je postigla priličnu popularnost.

U avgustu 2016. godine objavljuju svoj drugi singl “Obori me sa nogu”, kao najavu budućeg albuma koji će izaći do kraja 2016. godine. Pesma je snimljena u studiju Mašina 23.  Aranžman je uradio Saša Otašević, koji je i odsvirao gitarske deonice, a bubnjeve Vladimir Bejin. Tekst, muziku, vokal i bass potpisuje Luka Rašković.

Od leta 2016. godine bend nastupa u novom i svežem sastavu, u kom pored Luke sviraju i: Ivan Ivanovski (gitara) i Igor Pašalić (gitara) i Nikola Cimbaljević (bubanj).