Sorabi

Sorabi

Bend Sorabi je nastao početkom 2011. godine kao autorski projekat Biljane Slijepčević (bas gitara, autor muzike i aranžmana) i Marine Bešeneski (bubanj, autor tekstova). Na početku karijere, bend je svirao pop, rock i r’n’b repertorar u mnogim beogradskim klubovima, a prvi veliki nastup je bio na prvom BARF-u (Beogradski autorski rok festival) 2011. godine, kada su i otvorili drugi dan festivala, sa svojim prvim singlom “No Return”.

Sorabi

U periodu od 2012. do 2015. godine bend je kao jedan od nosilaca projekta “100.000 muzičara za promene”, nastupao na koncertima, koji su se tim povodom održali u klubu URMUS-a u Beogradu.

Sorabi su danas: Marija Milovanović (vokal), Ivana Mundja (vokal), Milica Čolić (vokal), Spasa Vranješ (vokal), Mirjana Bajsert (vokal), Branka Bajsert (vokal), Ivana Fostikov (vokal), Miloš Gačić (gitara), Biljana Starešina (piano, klavijature), Biljana Slijepević (bas), Marina Bešenski (bubanj), Jelisaveta Stojadinović (violina), Lidija Stojadinović (violina), Bojana Jajčanin (violina), Silvija Spasić (viola), Ivana Stanić (oboa), Vladimiri Slijepčević (double bas).

Sorabi 2016. godine objavljuju svoje prvo zvanično izdanje “No Return”.

Izdanja

  • No Return (2016)

Linkovi

Kontakt & Booking

Kontakt, booking za nastupe ili sve dodatne informacije koje Vas zanimaju, a vezane su grupu Sorabi iz Beograda