Milan Petrović Quartet

Milan Petrović Quartet

Milan Petrović Quartet je grupa čiji se zvuk zasniva instrumentalnom fanku, bluzu i džezu, koristeći elemente različitih vrsta muzike u izrazu kao što su swing, latino, rege i trenutno je jedan od najaktivnijih sastava na našoj instrumentalnoj sceni.

Milan Petrović Quartet

Bend Milan Petrović Quartet zvanično postoji od 24.03.2011 godine, a tokom 2011, i 2012. godine bend je učestvovao na festivalima: Rodjendan Jazz-a Akademije 28, SM Jazz & Blues festival u Sremskoj Mitrovici, Jazztronic u Vršcu, na Internacionionalnom festivalu u Kikindi i na beogradskom Rakija fest-u.

Važniji nastupi u toku 2013. godine bili su Reload Festival Vladičin Han, Prulček Jazz Fest (Slovenija) i Live Six Festival (Austrija), a svakako, najvažniji nastup u toj godini je bio na Nišville Jazz festivalu 09.02.2013.

U 2014. godini su pored čestih nastupa u Srbiji i učešća na festivalima Nishville i Indjija, svirali u Rijeci, Zagrebu, Austriji i Rumuniji.

U toku 2015. godine, nastupili su u Mostaru na Calamus jazz Festivalu, Županji na River Jazz festu, zatim u Makedoniji na Prilep Jazz Weekend-u, Resenu, Ohridu i Kočanima i u Rumuniji u Temišvaru, a 2016. godina je najaktivnija koncertna godina od osnivanja benda.

Izdanja

Linkovi

Kontakt & Booking

Kontakt, booking za nastupe ili sve dodatne informacije koje Vas zanimaju, a vezane su za Milan Petrović Quartet