Festival BARF8 | prijavljeni bendovi

BARF8 | Prijavljeni bendovi/autori

Bendovi i autori čije su prijave na BARF8 prihvaćene, prikazani po redosledu prijavljivanja.

KLINT (Aranđelovac)
KLINT je u stvari grupa Trawa iz Aranđelovca, koja postoji i sporadično radi od 1987. godine do danas.
Članovi sastava: DanKo (Cajon& Pertini Toys) & Shultzgunbacker (Drndumus gutar), nakon usnuća osnivača i “Šefa“, Vladimira Jovanovića – Klinta (poznatiji kao Vlada Panker) obnavljaju autorski rad grupe Trawa. Kao originalni članovi grupe, na nov, minimalistički način (cajon + akustična gitara na dve – tri žice), prearanžirali su pesme grupe Trawa, koje dobijaju novu formu i svake godine u oktobru objavljuju po jednu, apsolutno novu pesmu, koju nikada do tada grupa nije svirala, niti je objavljivala. Svoju svirku, slikovito nazivaju DAP muzikom, zvaničnog naziva „DRNDOMOUS ACOUSTIC PUNK” – prevod: drndavi akustični pank.
Od 2017 g. Menjaju ime grupi u pseudonim osnivača i Lidera grupe Trawa, te sada nastpaju kao grupa KLINT ( pun naziv grupe: KLINT – Tribute to Trawa) i ove godine objavljuju o svom trošku i za svoj račun, u saradnji sa poznatim aranđelovačkim producentom i r`n`r muzičarem Marko Stojković, novi singl H.E.L.E.N.A. sa posvetom svom osnivaču Vladimiru Jovanoviću – Klintu i ujedno obeležavaju punih 31 godinu rada grupa Trawa.

KLINT – Tribute to Trawa (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

OSLOBODIOCI (Beograd)
The Oslobodioci postoje od 1987. Snimamo kod Dadija u Kazablanci prve demo snimke “Dečko”, “Zabrinut”, “Ti si ponosan na vlast”. Nosimo snimke Zoranu Modliju na “Ventilator 202” gde “Zabrinut” ostaje više nedelja na top-listi, od čega par nedelja i na prvom mestu. Tada za nas čuje tadašnji novinar Studenta Dragan Ambrozić i ubacuje nas na kultnu kompilaciju Beogradski-Grafiti-Bad-Boy-Rock, zajedno sa grupama Robna kuća i Messersmith. Sviramo na festivalu “Yu rok moment” u Zagrebu-Kulusicu, Ljubljani-domu France Prešern i Beogradu na legendarnoj Akademiji. Do Skoplja nismo stigli jer se gitarista oduzeo i morali smo par dana da odmaramo. Te godine učestvujemo na Subotičkom festivalu, zajedno sa kud Idijotima, Arhangelom, Fitom i tako dalje… Dobijamo ponudu od nezavisne izdavačke kuće “Did Koper” da da izdamo album na kaseti, koju oberučke prihvatamo i mislimo da smo možda i prvi srpski bend sa zvaničnim nezavisnim izdanjem. Album snimamo na brzinu nešto u Ša-na-na studiju, a nešto i u Kazablanci. Posle albuma “Prva ljubav”, dobijamo ponudu od zagrebačkog nezavisnog izdavača “Beyoop” da izdamo za njih album, i to sa zadovoljstvom prihvatamo.
I izlazi legenda o Koketu… Jedna strana je live sa naše svirke u Ljubljani, a druga je studijska. U međuvremenu i nezavisna scena u Srbiji sve više jača i dobijamo ponudu od Mr. Montenegra, Mira Karadžića, da radimo zajedno. Karadža prvo izbacuje dve kasete “Bolje uživo nego umrtvo” i “Baladu o mrtvim fokama”. To su uglavnom bile naše stare pesme skupljene na gomilu i priprema za vinil koji tada nije bilo baš lako štampati. Singl “Green limousine” izlazi za Mr. Montenegro records i stupamo u kontakt sa nekim inostranim izdavačima. Snimamo album koji šaljemo pred sam početak rata u Jugoton da nam odštampa ploču sa kojom bi smo se predstavili i van granica naše Juge. Dogovaramo se u SKC-u sa predstavnikom Wipe Out Records (Grčka) da nam objave LP, samo kad nam vrate trake iz Zagreba. Karadža pregovara sa nemačkim Glitterhouse Records, ogrankom čuvene Sub Pop Records, da nam objave album. Pojavljuje nam se par pesama na nekim američkim punk kompilacijama. Bila im je zanimljiva naša nezavisna scena, valjda zato što smo dolazili iz komunističke zemlje, a rokali kao neki punk. Međutim u odsudnom trenutku izbija rat i nama trake ostaju u Zagrebu. Do njih je bilo nemoguće doći (posle smo od jednog ortaka čuli da su naš već odštampani album pretopili i štampali domoljubne pesme Duška Lokina, to ipak uzimam sa rezervom i kao neproverenu informaciju). Tako sjebani skoro da prestajemo da sviramo! A onda se niotkuda pojavljuje Drago Borić sa ponudom da izdamo album za TIOLI, te tu nekako dobijamo ponovo entuzijazam i objavljujemo kasetu sa jednostavnim naslovom “Oslobodioci”. Dosta smo imali živih svirki tih godinu-dve i scena je bila super: DLM, Ateist rep, Kazna za uši, Goblini i tako dalje… imalo se šta čuti! Ali onda se sve utapa u sivilo svakodnevnice, bede, inflacije i ratova, i naša volja za svirkom tone i samo poneki put isplivava na površinu te mi ponegde cepamo, s vremena na vreme.
Ove godine odlučujemo da ponovo nešto uradimo jer osećamo da imamo šta da kažemo. Nadamo se da ćemo uspeti da snimimo sat vremena novog materijala i obradujemo naše slušaoce. Do tada, od nas pozdrav i čujemo se i vidimo uskoro… Vaši OSLOBODIOCI

OSLOBODIOCI (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

VIS PERFECT GAME (Beograd)
Vokalno Instrumentalni Sastav PERFECT GAME je osnovan 30.04.2015. godine u Beogradu od strane dugogodišnjih prijatelja Željka Gluvajića i Miladina Dabetića. Zajednička ljubav prema bowling-u kao sportu, a i muzici kao načinu života, sasvim slučajno ih je spojila i tom prilikom se rađa ideja o zajedničkom radu. Željkov nepresušni izraz kroz komponovanje uz gitaru/klavir i Miladinov dar za pisanje tekstova i pevačke mogućnosti stvaraju neverovatan spoj različitih muzičkih pravaca. Sinergija rock-a, jazz-a, soul-a i blues-a se kroz njihove pesme oseća i vodi slušaoca ka plesu sa tankim notnim linijama muzičkih pravaca od 60-tih do 80-tih, uz dodatak modernog ritma novog vremena, posebnog energetskog izražaja i današnjih produkcijskih mogućnosti.
Ime VIS PERFECT GAME se samo po sebi nametnulo kao jedino moguće i ispravno rešenje za naziv benda, pošto su oba muzičara svoje poznatstvo počeli još pre 8 godina u bowling-u, a kako je termin “perfect game” sinonim za srušenih 300 pinova kao rekord igre tj. savršenu igru, te su idejni tvorci ovog benda svoju muziku doživeli kao savršeni spoj muzičkog iskustva, znanja i potrebe da svoje emocije prenesu slušaocima.
Do sada VIS PERFECT GAME ima 60 numera koje su idejno i aranžmanski sklopljene i snimljene u pilot verziji. Sa studijskim radom VIS PERFECT GAME počinju u maju mesecu 2015. godine, kada snimaju svoj prvi singl Raskršće koji je premijerno objavljen u oktobru mesecu 2015. godine. Kasnije su snimljene još dve numere Urlik i Mreža, za koje su urađeni i spotovi, kao vizuelni izraz.
Javni nastup su imali na Beer festu 2016. godine, gde su predstavili svojih deset autorskih kompozicija.

VIS PERFECT GAME (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

TAŠ POP SAFARI (Beograd)

Taš Pop Safari je post-pop bend iz Beograda. Detaljnije, muzika se kreće između odrednica indie-pop i synth-pop, sa dodatkom vrlo suptilnih world music muzičkih motiva. Bend je nastao 2012. kao home studio projekat, i do sada je objavio 5 singlova.

Sama muzika predstavlja podlogu za tekst čiji je glavni cilj da što plastičnije dočara zamišljene kadrove, a ne da šalje direktnu poruku. Tekst i muzika treba da budu kontekstualno uklopljeni tako da predstavljaju više od prostog zbira elemenata, drugim rečima da rezonuju kao celina. Bend čine 4 člana i zvuk je hibrid živog sviranja i sintetičkog zvuka ritam mašine. Karakter zvuka je mešavina odsečnog i stabilnog ritma (ponekad i ukrštenih poliritmija) i melanholičnog, delayem i reverbom natopljenog, zvuka gitara i sintisajzera. Kao i slike koje gradi zajedno sa tekstom, muzika se neprestano kreće između mračnog i umornog, do optimističnog i inspirativnog raspoloženja, na momente čak namerno dodirujuci ravnodušnost. Prva asocijacija ljudi koji su čuli našu muziku je bila da “zvučimo kao bend iz 80ih”

Muzika u svom finalnom obliku za nas predstavlja samo krajnje ishodište jednog opšteg pogleda na život i njegovog sadržaja. Ne sme da bude sama sebi cilj, već predstavlja izuzetno efektivno sredstvo artikulacije emocija i doživljaja. Kao posledica toga, naš jedini očigledan razlog za pravljenje muzike je taj što ne mozemo da je ne pravimo. S tim u vezi, za nas je mnogo značajnija podela na poštenu i nepoštenu muziku nego na žanrove, ili “dobru i lošu muziku” (koja postoji, ali je do te mere relativna da prestavlja opšte mesto).

2015. godine smo nastupili u Studiju 6, Radio Beograda u okviru proslave svetskog dana radija. Pesma “Nokaut Dab” je uvrštena u seriju “Jutro će promeniti sve” koja se emituje na RTS-u.

TAŠ POP SAFARI (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

NIGHTFALL (Beograd)

Група NightFall настаје 2005. године, издаје демо под називом “Сви Одлазе“ са којег се издвојила песма „Можда баш сада“ која се нашла у финалу избора за Хит године 2006. Први званичан наступ био је на 40. Зајечарској Гитаријади 2006. год. Од тада група почиње активно да свира по читавој Србији (Зајечар, Нови Сад, Пирот, Шабац, Смедерево, итд.) и региону. До данашњег дана бенд има преко 70 наступа.

Nightfall је победник Зајечарске Гитаријаде 2007. године, једногласном одлуком жирија.
• 2007. године, Nightfall издаје албум под називом „Као да ничег није било“ за Automatik/MascomRekords.
• 2009. године, издат је EP singl „Сенка прошлости“ на којем су се поред ауторских песама нашле и обраде песама LaurentWolf – No Stress и Madone – Frozen.

После дуже паузе 2016. године, бенд се поново окупља. У плану је други албум и наступи на концертима и фестивалима земљи и региону. Поред ауторских песама које чине окосницу репертоара, на репертоару су и домаћи и страни rock стандарди, као и hard rock обрадепопуларних песама.

Екипа се састоји од искусних музичара, бенд чине:
Немања Митовић – вокал
Слободан Стошић – гитара
Оливер Божовић – бас
Дејан Јовановић – бубањ

Zvanični sajt benda NightFall | NightFall (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

FET RED (Novi Sad)

Fet Red je novosadski rock bend osnovan 2012. godine.
U periodu od 2014. do 2018. godine bend se posvećuje stvaralaštvu i radu na autorskim pesmama. Nižu se pesme koje ubrzo pronalaze put do srca mnogobrojnih prijatelja. U proleće 2018. godine bend počinje snimanje prvog albuma (EP) čija se promocija očekuje do kraja godine. Pesme se mogu čuti na Soundcloud i YouTube, a pesme Better se našla i na top listi Radio 202.
Kreativni deo benda čine Slaven Zavođa (glavni vokal, gitara), Bojan Kaluđerović (gitara) i Antonela Paunesku (vokal). Nakon razlaza prvobitne postave, bendu se pridružuju Milan Obradović na bubnjevima i Arsenije Rašić (bas gitara).
Na ovogodišnjoj Gitarijadi Vojodine bend je osvojio drugo mesto.

Fet Red (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

PROCESS (Beograd)

Grupa Process nastala je u Beogradu 2016. godine, orijentisana na autorsku muziku. Naš zvuk bi opisali kao spoj hard i classic roka, no teško da bi to bio pravi opis zvuka koji postižemo na našim lajv performansima što nas čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnosti grupe su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koje zajedno čine zvuk Process-a. Grupa svoju muziku nikad nije smatrala proizvodom, nego umetničkim izražajem, a naš iskren stav publika je prepoznala širom države.

Process (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

KENI NIJE MRTAV (Kruševac)

Bend “Keni Nije Mrtav” je oformljen prošlog leta u Kruševcu i sačinjavaju ga tri osamnaestogodišnjaka:
Mateja Đokić (1999), Sava Tomić (1999) i Matija Pešić (1999).

Za ovih par meseci postojanja, održavali smo svirke u Kruševcu, Kraljevu, Smederevskoj Palanci. Delili smo binu sa bendovima NBG, Dža ili Bu, Six Pack, Atheist Rap, Gužva u 16-ercu… Na Demo Fest-u, koji se održava u beogradskom klubu Fest stigli smo do polufinala. Učestvovali smo i na ovogodišnjem BUNT Rok Festivalu i stigli do finala. Pobedili smo na Palanačkom Dunav Festu.

Nasuprot stereotipima jednog pank benda, KNM baš i ne obiluje socijalno angažovanim tekstovima. Prostor za probe je sve tesnije nastanjen tekstovima prožetim detaljnim preispitivanjima, ukazivanjem na lične nedostatke i ciljeve, kao i impresijama i emotivnim rasplinućima koja po autoru tekstova zaslužuju mesto na repertoaru.

Keni Nije Mrtav (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

BENDOVER (Beograd)

Bendover je autorski i klupski bend iz Beograda. Negujemo čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Ne eksperimentišemo sa zvukom i zilion efekata, ne izmišljamo nove pravce smišljajući im opskurna imena, naše pesme su na srpskom i ne traju 19 minuta, a ni 2,4 sekunde. Tvrd zvuk, dobar rif i pevanje su dovoljani da pomere svakoga sa mesta i verujemo da postoji dovoljna praznina na našoj sceni za jedan čistokrvni, beskompromisni rok bend.

Sadašnji i bivši članovi benda su muzičari do lakata uprljani u stvaranje i rad grupa kao što su: Made in China, Groovebox, Sevdah metal bend, (ne)normalni bend, Đokara i gnjurci, Enjoy sarma, Vox Populi, Witch1, Azra-el itd.
Bend je osnovan u URMUS-ovom studiju negde u proleće 2005. godine. Osnivači Vule, Trša, Đura i Đole (uz Slobu i Saleta koji su ponekad dolazili na probe) Bendover su videli kao priliku za druženje uz pivo i muziku, beg od posla i svakodnevnice. U godinama koje slede radilo se dosta klubova, moto žurki, festivala, sviramo gde god možemo i kad god možemo…
2014. u bend dolazi Maki donoseći preko potrebnu čvrstinu u zvuku koja će ostati naš zaštitni znak do danas. U leto 2016. osnivamo svoj studio za probe. Bend postavlja ozbiljne klupske standarde, ali je ipak karika koja nedostaje bila mesto vokala. U zimu 2016. Đura odlazi van zemlje trbuhom za kruhom, a u bend 2017. dolaze Panta kao ritam gitara i Buca kao vokal. Počinje nova era Bendovera. Sa svojim glasom kao da u Harley sipaš viski Buca donosi dušu bendu i autorske pesme o kojima se tako dugo maštalo.
Veliki polet i želja za radom proizvode za kratko vreme dosta autorskih pesama i bend odlučuje da ih snimi u sopstvenom aranžmanu. U studio za snimanje ulazi u zimu 2018, a dalja istorija će se tek pisati…

BENDOVER (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

CACTUS FIELDS (Gornji Milanovac)

Bend su osnovali David Tadić i Đorđe Dabić tokom leta 2018. godine. U avgustu im se pridružuje bubnjar Arsenije Mirković, a bend prvu svirku održava 23.8.2018. godine iza Doma kulture u Gornjem Milanovcu. Ono što je važno za tu svirku je da je bend dobio neverovatne reakcije publike i podršku benda Repetitor, iako su imali samo jednu autorsku pesmu i bili apsolutno nepoznati na sceni u to vreme.

Bend tokom jeseni počinje da razvija i snima demo snimke autorskih pesama koje imaju vokale, ali koje nije bilo moguće usnimiti zbog nedostatka opreme, sa glavnim uticajima u žanrovima kao što su noise, post-punk i heavy surf, sa svirkama u gimnaziji. Ono što je karakteristično za Kaktuse je da su nastupi čisti izlivi energije, što se i može videti na snimcima sa istih. Bend je potpuno iskren i bez kompromisa.

Cactus Fields (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

Mr.FINGER (Novi Sad)

Muzički sastav “Mr. Finger“:
Dušan Nakić – Bubnjevi
Zlatko Nikolić – Ritam i Solooo Gitara
Nikola Janković – Vokal i Bas Gitara

Nastao je u maju 2018. godine u Novom Sadu, Srbiji.
Sastav preferira melodični rok zvuk.
Tekstovi pesama su na maternjem jeziku, a tematika je ljubav i pozitivan životni stav.
Do sada je snimio tri demo numere :
1. Mesecev putnik
2. Voleo bih da si tu
3. Ugasi sve

Mr.Finger (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

THE ROCK (Beograd)

Bend The Rock je oformljen u Beogradu 2017 godine.
Čine ga članovi sa višegodišnjim iskustvom na domaćoj sceni.
Pesme stvaramo na engleskom jeziku u hard, heavy, metal i rok maniru.
Snimili smo tri pesme, imamo materijala za album koji je u pripremi.

Članovi benda:
Jovan Baranin Vokal
Dragomir Živković gitara
Leon Rebselj gitara
Bojan Antonijević bas
Nenad Vuković bubnjevi

The Rock (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

SOCIJALNI SLUČAJ (Požarevac)

Grupa je nastala 2012. godine od dva brata i druga iz komšiluka. Za vreme svog postojanja imali su zapažene nastupe od kojih se najviše izdvajaju: Ljubičevske Konjičke Igre 2017 gde su bili jedina predgrupa Nevernim Bebama pred oko 10000 ljudi na gradskom trgu u Požarevcu. Iste godine pred oko 7000 ljudi nastupali su kao jedina predgrupa Yu grupi na dočeku Nove 2018. godine. Posle velikih solo nastupa po Srbiji, nastupali su ponovo na Ljubičevskim Konjičkim igrama, ovoga puta kao jedina predgrupa Vlatku Stefanovskom. Imaju dovoljno kvalitetnih pesama za solo album.

Grupu čine: Stanojević Miroslav – gitara i vodeći vokal, Branislav Stanijević – bas i Petar Petrović – bubnjevi i vodeći vokal.

Socijalni Slučaj (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

MISHA MASHINA & MASHTRAKALA (Pančevo)

Misha Mashina & Mashtrakala su novotalasni/postpank bend, oslonjen na zvukove prve polovine osamdesetih godina XX veka – onog veka kada je umro Lenjin. Cinizam, ironija, sarkazam i besmisao suština su tekstova Mashtrakala, bez ikakvog pokušaja da se izrazi nešto duboko individualno, umno i nadasve dosadno.

Iako je prvi album (“Na leđima žirafe“) snimljen još 2013. godine, bend je okupljen tek krajem 2014. kada je Misha shvatio da je zabavnije u društvu, nego u nuklearnom reaktoru. Od osnivanja, kroz bend su prošli razni ljudi, dok se konačno postava nije ustalila kao četvorka:

Misha Mashina: grlo vola i tambura sa šest žica,
Dušan Aleksić: električni analogni metalofon,
Saša Škrgić: tambura sa četiri žice i prateći nazalni rekviziti,
Jovica Marković: burad s kozjom navlakom.

Do sada su snimljena tri albuma:

Deca smeća” (2016.)
Mislim, dlake, postojim” (2015.)
Na leđima žirafe” (2013.)

Svi albumi su nastali, snimljeni i miksovani u Puzećem Studiju Mishe Mashine, u periodima između gledanja najbesmislenijih filmova 80-ih.

Misha Mashina & Mashtrakala (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

SUPEREGO (Pančevo)

Bend je nastao u Pančevu početkom 2017. godine.
Članovi:
Dimitrije Samardžija – Vokal, gitara
Nemanja Stokrp – Gitara
Aleksa Ilić – Bubnjevi, vokal
Đorđe Živkov – Bas gitara, vokal

Nastupali smo mnogo puta u Pančevu i okolini kao što to radi svaki bend u svom mestu. Pored toga bilo je i više nastupa u Beogradu, Vršcu i Rumi na raznim festivalima i klupskim svirkama.
Na bend su najviše uticali strani bendovi kao što su: Kings of Leon, The Black Keys, Green Day, Foo Fighters, Blink 182, U2. Dakle u pitanju je neka mešavina popa, roka i panka. Prosto, to su bendovi na kojima su se ukrstili naši muzički ukusi.
Do sada smo izbacili dva muzička videa na YouTube, tzv. lyric video. Snimljen je i spot za pesmu ,,Sutra (Sutra)” koji čeka pravu priliku da ugleda svetlost dana.
Nadamo se i radujemo učešću na Vašem festivalu.

Superego (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

GMO (Zaječar)

Muzički sastav “GMO” dolazi iz Zaječara i broji šest članova: Željko “Japanac” Draganović (vokal), Mihailo Grbić (gitara), Marko Eraković Era (bas gitara), Vladimir “Zigi” Petković (bubanj i udaraljke), Marija Marković (prateci vokal) i David Nedeljković Dejvi (perkusije).
Lični žanrovski uticaj članova se odražava na muzički stil grupe, te se može prepoznati fuzija pravaca poput: rock’n’roll, grunge, blues, funk, reggae
U okviru pratećeg programa 49-te Zaječarske Gitarijade, 21.08.2015 grupa “GMO” ima svoj prvi nastup. Nakon toga ređale su se klupske i festivalske svirke od kojih treba istaći: 52. Gitarijadu, Demo fest, festival Outhide, nastupi sa bendovima: Noise figoures (Grcka), Novembar (Niš), Rikošet (Beograd), Nablesno tesni (Knjaževac), Vis Novi Dan (Zaječar), Jelizaveta Bam (Zaječar)…
Tokom leta 2017. snimljen je demo album “Genetski Modifikovani O…..i”.
Idejni tvorac projekta pod nazivom “GMO” je Đurađ.

GMO (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

AMOR'S ARROWS (Sremska Mitrovica)

Bend postoji oko 7 godina. Imamo jedan nezvanični album, proglašen po izboru Rok metal portala za najbolji album u 2015. godini u konkurenciji od 24 benda. Autorski album, inače power metal stil muzike. Sviramo i poznate obrade, ali uglavnom nam je bitan autorski rad…
Članovi su:
Milan Zivković, gitara….
Dalibor Geci, gitara i vokal….
Tibor Geci, bas i vokal i
Todić Mladen, bubanj

Amor’s Arrows (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

ĐUKA I DVA VUKA (Mladenovac)

Đuka i dva vuka je bend koji postoji par godina, od trenutka kada su tri 16-ogodišnjaka počela sa probama. Pored velikog drugarstva dele i ljubav prema R’n’R-u.
Aleksandar Ignjatović – gimnazijalac, gitarista, tekstopisac i kompozitor. Drugim rečima, pravi frontmen i pokretački motor ove mlade trojke.
Đurdje Pavlović – bubnjar. Odličan učenik u Elektrotehničkoj školi “Nikola Tesla”, ljubitelj duple pedale. Trenutno pohađa i časove jazz bubnja.
Luka Milosavljević – bas. Stabilno sidro benda, učenik bogoslovije i pevač baršunastog glasa.
Ova trojka nema želju da “tezgari”, već da se razvija u autorskom pravcu i sa takvim ciljem je osmislila već osam autorskih pesama, od kojih su dve snimljene u studiju.

Učešćem na BARF 2018, žele da započnu “osvajanje” publike u Srbiji i regionu.

Prijavljene pesme:

 

Mr.FUZZ (Zrenjanin)

Mr. Fuzz je rok sastav iz Zrenjanina. Bend pripada novom talasu garažne rok psihodelije koji nastoji da nasleđe nedovoljno istraženog zvuka garažnih sastava iz 60-ih godina oplemeni novom energijom.

Bend čine:
Mihajlo Sporin – vokal i gitara;
Damir Miljković – klavijature;
Igor Dunđerski – bas gitara;
Milan Sekulić – bubnjevi

Mr. Fuzz (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

RED DANGER (Negotin)

Bend Red Danger nastao je aprila 2013. godine u Negotinu, spajanjem dva benda: Evil Night i Detroit.
U proteklih pet godina bend je menjao svoj sastav zbog obaveza pojedinaca u privatnom životu.
U početku bend je svirao obrade Ex Yu Rock-a i stranih hitova (Rock / Hard Rock / Heavy Metal / Glam Metal).
Od prošle godine (2017) počeo je sa radom na autorskim pesmama za koje se nadamo da će naići na dobar odziv kod publike.

Bend trenutno nastupa u sastavu:
Ranđelović Veljko (Gitara), Radonjić Vojislav (Bas gitara), Vučinić Saša (Vokal), Marinović Milan (Bubanj), Njegušić Miljan (Klavijature), Tomić Miloš (Vokal, gitara), Stanković Miloš (Akustična gitara / Vokal).

Bend je nastupao po klubovima, koncerti u salama i na otvorenom, humanitarnim manifestacijama, moto skupovima… Od njih vredno je napomenuti: 52. Zaječarska gitarijada, Moto Skup Negotin, Jabukovac, Kladovo, Rok Fest Negotin, Sajam meda i Vina u okviru dana grada Negotina, 59. Republički festival baletskih i muzičkih škola, Međunarodni omladinski volonterski kamp Mikulja, Youtubers festival 2017 itd.

Sajt benda www.reddanger.rs
Stranica benda https://www.facebook.com/reddangerng/
Red Danger band https://www.youtube.com/watch?v=qHb0bfmptdo
Kontakt tel. 063/172-00-33 Ranđelović Veljko
e-mail: nitogenn@hotmail.com reddangerband@gmail.com

Prijavljene pesme:

 

MAJDAN (Niš)

Bend Majdan je nastao u Nišu aprila 2017. godine okupljanjem četvorice momaka koji su od početka imali cilj pisanja autorske muzike. Ubrzo nakon formiranja, tačnije decembra te godine, Majdan ulazi u Devotion Studios na Novom Beogradu i počinje snimanje svog debi albuma Minimum Sličnosti, Minimum Razlike pod producentskom palicom Marka Živanovića i izdaje ga 1. novembra 2018. godine za izdavačku kuću Metropolis iz Beograda. Bend iza sebe ima brojne nastupe po Srbiji, od kojih bismo izdvojili nastup u niškom Feedback-u sa beogradskim bendom Artan Lili, nastup na Kuršumlijskoj Gitarijadi gde bend osvaja prvo mesto u takmičarskom delu, nastup na Nišville Jazz Festival-u, kao i koncert u Hali Čair u Nišu gde je Majdan nastupio kao predgrupa bendu Galija.

Majdan su:
Nemanja Erić – vokal, gitara
Luka Nikolić – gitara, vokal
Luka Novaković – bas gitara, vokal
Ilija Novaković – bubanj

Majdan (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

MONO LIBERTA (Beograd)

Mono liberta su: Milan (vokal i gitara), Vanja (gitara), Djole (bas) i Velja (bubnjevi).

Prijavljene pesme:

 

SICKTER (Negotin)

Sickter je alternativna rok trojka nastala krajem 2017.godine u Negotinu, spajanjem 3 individualaca sa ciljem pravljenja iskrene muzike u kojoj možete čuti svaku njihovu emociju. Žanrovski se trude da budu neodređeni, pa se u njihovoj muzici mogu naći različiti uticaji. Od samog formiranja bend radi na albumu koji je snimio Luka Matković (Citadela Sound Production) u maju 2018. godine. Izdali su dva singla sa spotovima, sa čime počinju seriju od par spotova kojima će najaviti album. Za sada su nastupali par puta u Nišu, na Balkanrock festivalu, kao podrška Sttudgart Online-u, u Vršcu na Tower Rock festu, itd…

SickTer (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

LJUDI U GLAVI (Trstenik)

Bend Ljudi u Glavi je nastao krajem decembra 2013. godine u Trsteniku, u želji stvaranja autorske muzike bez okvira.

Bend iza sebe ima pregršt nastupa, kako festivalskih tako i klupskih. Neki od nastupa: Mikser House BG (2015), Karneval Vrnjacka Banja (2016), polufinale i finale 51. Gitarijade u Zaječaru(2017), festival Priča u Čačku (2018), Street Art festival u Kraljevu (2018), klub FEST u Zemunu (2018), itd…

Ljudi u Glavi su izdali debi album ove godine u junu za izdavačku kuću Take it or Leave it Records iz Beograda, pod nazivom “Možda je ova priča počela ružno“.

U ovoj prijavi vam dostavljamo pesme spremljene za 2. album!

Ljudi u Glavi (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

MISTER HAJD (Petrovac na Mlavi)

Mister Hajd je personifikacija prikrivene i potisnute ljudske prirode. Želja, strast i nemir. Unutrašnji glas koji želi da se čuje. Sila koju sputavamo moralnim i socijalnim principima. Borba sa samim sobom. Iz te borbe nastaje energija koju Mister Hajd oslobađa kroz muziku i tekstove. Vintidž “sirovi” gitarski rifovi Mister Hajda svrstavaju u domen “tvrdog” roka, ali način na koji ospoljava i prenosi poruku, bendu daju drugačiji prizvuk.
Bend Mister Hajd nastao je jula 2017. godine
Prvi nastup, u okviru manifestacije “Rokerijada” u bašti Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi, bend je imao u septembru 2017. godine.
Zapažen uspeh Mister Hajd beleži u decembru 2017. godine ulaskom u finale Beogradskog autorskog rok festivala i nastupom na finalnoj večeri u Domu omladine (sala “Amerikana) Beograd.
U januaru 2017. Mister Hajd u studiju snima svoj prvi demo singl za pesmu “Teške misli”, koja je proglašena za hit dana na portalu mondo.ba, a potom je početkom marta 2018. godine bend sa ovom pesmom predstavljen u okviru emisije “Demo ekspres 202”, Radio Beograd.
U martu 2018. godine, Mister hajd snima svoj drugi demo singl za pesmu “Povedi me”.
Za istu kompoziciju, u saradnji sa Kulturno prosvetnim centrom Petrovac na Mlavi, bend snima i svoj prvi video spot.
U avgustu 2018.godine bend nastupa na “Plana demo festu” u Velikoj plani, a potom i u bašti Kulturno prosvetnog centra Petrovac na Mlavi u okviru projekta “Radionica za dobre duhove”.
1. septembrana 2018. godine Mister Hajd nastupa na gradskom trgu Petrovac na Mlavi u okviru manifestacije “Rokerijada” kao predgrupa Vlatku Stefanovskom.
Postavu benda Mister Hajd čine: Aleksandar Filipović – vokali i gitare, Nenad Nikolić – bas, i Petar Petrović – bubnjevi.

Mister Hajd (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

ZNOJ (Pančevo)

Mi smo Autorski bend ZNOJ iz Pančeva, sastali smo se maja 2016.
Naš bend je sastav od 5 instrumenata, gitara, bass, bubanj, DJ i vokal.
Do decembra 2017. bend je proživeo tranziciju u ritam sekciji, do tada
smo samo džemovali, smišljali muziku, sastavljali tekstove, probali svašta
u svim merama i poljima interesovanja. Mi smo više manje odrastali
na istoj muzici, koju definišu moćni rifovi, koji je široki spektar 80 i 90 godina,
a znamo se ceo život.
Vremenom se naša energija samo pojačavala, ideje su krenule
da poprimaju svoj oblik, dobile svoje mesto, naša mašta je pronašla
svoje mesto u zvuku. I suzio se fokus šta želimo da radimo.
Od tog momenta smo krenuli da stvaramo autorski materijal,
koji stvaramo i dan danas.
Muziku i aranžman rade Stanković Predrag i Milutinović Goran, a
textove piše Stojanović Dobrivoj.

Sastav benda:
Gitara: Stanković Predrag – Đape
Bas Gitara: Milutinović Goran – Sova
Bubanj: Nemanja Malušić
DJ: Kostovski Davor – Deda
Vokal: Stojanović Dobrivoj – Doca

Znoj (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

COPY & PASTE (Zemun)

Copy & Paste je Punk/Rock bend iz Zemuna koji čine sledeći članovi:
Boban (Gitara, Vokal), Joe Wylde (Vokal), Cvija (Bas), Nele (Bubanj)
Bend je osnovan 2007 godine.
Snimili smo Maxi Singl 2010. godine pod nazivom “Srbska Nesreća”.
U avgustu 2011. godine smo završili snimanje svog prvog albuma, pod nazivom “Rastuži Se i Budi Srećan” na kome se nalazi trinaest pesama.
Aktivno nastupamo po klubovima, istovremeno radeći na novom materijalu, slušajući svoju publiku i aktivno radeći na upotpunjavanju svog drugog albuma.
Sviramo samo autorske kompozicije.
Mi smo rock‘n’roll bend, ne pristajemo na kompromise i sviramo isključivo ono što volimo.

Copy & Paste (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

ZEROTWO (Niš)

ZeroTwo čine trojica umetnika: Luka Radulović (gitara), Zlatko Petković (bubnjevi) i Miroslav Petković (Sempleri i dekovi).
Bend je osnovan krajem 2017. godine, kada su Luka i Miroslav krenuli u svoju viziju mešanja drum’n’bass i metala. U međuvremenu, posle nekoliko svirki po rodnom gradu i okolini, pojavila se potreba za širenjem kolektiva. U bend 2018. godine ulazi iskusni bubnjar Zlatko Petković.

Luka Radulović, rođen 1987. godine, je u Nišu već etablirano muzičko ime. Svirao je od 2002. godine u raznim bendovima i takoreći sve moguće stilove muzike. Neki od njih su: Decokvaritelji, Scarlet Dust, Red River Valley, S.K.A. (osvajači treće nagrade na Demofestu 2015. godine), kao i mnogi drugi manji projekti. Ima i ogromno iskustvo rada u studiju, kao session gitarista.

Zlatko Petković, rođen u Makrešanu, pored Kruševca, 1974. godine, široj javnosti je poznat prvenstveno kao bubnjar benda ZAA, sa kojim je svirao širom bivše Jugoslavije i u regionu. Pored tog benda, njegov rad možemo čuti i na snimcima bendova Katabazija, The Scarps, 2 Totems.

Miroslav Petković, rođen u Nišu, 1980. godine, bezmalo 20. godina se bavi produkcijom i dj- ingom. Dobitnik je prestizne nagrade za najbolji remix u Londonu 2012- te godine, u organizaciji izdavačke kuće iza koje stoji BBC radio 1. Takođe, neki od njegovih spotova se emituju na MTV-u. Iza sebe ima nekoliko izdanja.

ZeroTwo (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

FORGOTTEN SCREAM (Zrenjanin)

Forgotten Scream je bend iz Zrenjanina koji svira neku kombinaciju metalcore, melodic deatha i thrash metala, prvi singl “Empty Veins” je izbačen na društvenim mrežama krajem 2016. godine, a marta 2017. godine su izbacili kompletan album “Changes“. Forgotten Scream je neka vrsta “DIY” benda jer praktikuju da sve rade sami, od muzike do videa i artworka. Bend postoji kao projekat još od 2010. godine kada su gitaristi Julijan Vojin i Antal Kovač napisali prvu pesmu “Forgotten Scream” zatim im se priključio pevač Nebojša Grujić, a u 2017. godini su konačno posle nekoliko promena u sastavu sklopili stalnu ekipu uz bubnjara Nikole Nenina i basiste Jovana Đukića te su počeli svoje pesme i da sviraju uživo.

Forgotten Scream (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

LOUD (Beograd)

Bend LouD su u aprilu 2010. godine osnovali gitarista Đorđe Feštin i bubnjar Nemanja Tanasković. Ideja je bila da se stvori zvuk koji bi bio kombinacija stoner rock rifova, energije metala i southern blues senzibiliteta kako bi nastao što originalniji spoj unatar granica tri žanra.

2. aprila 2010. se po prvi put okuplja postavka benda: Đorđe Feštin – ritam gitara, Branimir Nešković – solo gitara, Tomislav Maksimović – bas gitara, Nemanja Tanasković – bubnjevi i Vladislav Jakovljević – vokal. Postava se ubrzo ustalila, te su se pesme nizale. Zbog neuklapanja obaveza bend je napustio pomenuti vokalista, a na njegovo mesto došao je Aleksandar Pejičić. Posle dugotrajnog rada bend je odlučio da napravi nekoliko izmena kako bi ostao veran originalnoj ideji, te je mesto pevača definitivno zauzeo novi pevač – Luka Radovanović. Bend u tom trenutku ostavlja nekoliko zapaženijih svirki i počinje rad na albumu, ali se napori završavaju pauzom u radu od 3 godine.

U aprilu 2016.godine bend je reosnovan sa novim beskompromisnijim imidžom i podmlađenom postavom. Osnivač Đorđe Feštin i pevač Luka Radovanović su u sastav pozvali Luku Pavlovića za bubanj, Baneta Dimitrijevića na mesto basiste i mladog nadarenog solo gitaristu Stefana Aćimovića koji je osvajač brojnih festivalskih nagrada za virtuoznost. Zbog poslovnih obaveza u Kini, bend je napustio bubnjar Luka Pavlović, a na svoje mesto doveo Dejana Filipovića, nekadašnjeg bubnjara i gitaristu benda Y.O.X. Bend i danas radi u ovoj postavi, a trenutno završava rad na albumu prvencu pod imenom Casus Bellum.

Članovi benda (od najmlađeg do najstarijeg)

Stefan Aćimović – solo gitara, rođen 1998. godine
Luka Radovanović – pevač, rođen 1990. godine
Branko Dimitrijević – bas gitara, rođen 1989. godine
Dejan Filipović – bubnjar, rođen 1988. godine
Đorđe Feštin – ritam gitara, rođen 1983. Godine

Bend je ostvario značajan uspeh na Velikogradištanskoj gitarijadi 2018. godine gde smo osvojili nagradu za 2. Mesto i najboljeg pevača. Učestvovali smo i na Vojvođanskoj gitarijadi 2018. koja zbog loših vremenskih uslova nije proglašavala pobednika, kao i na revijalnoj Grožđebalskoj gitarijadi u Vršcu, gde smo pored benda Brat iz Užica pokupili brojne simpatije publike. Poslednji zapaženiji nastup imali smo u prepunom klubu Atom, 27. oktobra, u organizaciji RNR Records, gde smo, bez želje da budemo lažno skromni, potvrdili status jednog od boljih live bendova Beograda.

LouD (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

AMNEZIJA (Beograd)

Od osnivanja Amnezije 2005. godine, svirke benda su prolazile uz dobro druženje i zezanje ljudi koje je povezivala ista strast prema rokenrol muzici. Postava benda se nije često menjala, a dugogodišnju i konačnu postavu benda čine: Ćure, Kale, Panča, Brajan i fantastična Nina. Pre izvesnog vremena, nakon dugogodišnjeg sviranja po klubovima, bend se okrenuo stvaranju. Sa autorskim radom imao je zapažene nastupe na Zaječarskoj gitarijadi gde je dve godine zaredom svirao u finalu, kao i drugim gitarijadama širom Srbije. Osim toga, ove godine Amnezija je imala čast da otvori festival ”Hills up” koji se održava na Zlatiboru.

Amnezija (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

KASIRKE (Beograd)

Beogradski sastav Kasirke aktivan je od 2011-e godine. Deluju u formaciji kvarteta, a tokom dosadašnjeg perioda egzistiranja postupno su gradili svoj zvuk brojnim live nastupima, kao i učestvovanjem na raznim demo manifestacijama. 2016. godine im je objavljen album za „Multimedia Music“ naziva „Nemir“, na kojem se našlo 13 songova.
Kasirke izvode neku svoju varijantu alter rocka, kroz kojeg se prepliću pop elementi, a sami songovi su ispunjeni melodičnim linijama. Ipak u centru pažnje je tekstualna forma, koja na neki način „inicira“ svirački deo postavke. Teme kojima se bend bavi su problemi savremenog društva, ovdašnje okruženje, te socijalno i personalno beznađe.
Autori muzike i tekstova su dvojac Dušan Fantazmo Perunović (bas i vokal) i Uroš Mladenović (gitara i vokal), dok aranžmane potpisuje kompletan sastav. Osim njih postavu čine još Bojan Mitrašinović (gitara) i Miloš Filipović (bubanj).

Kasirke (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

KONE (Beograd)

Grupa je nastala 2012. godine pod imenom Sin Direktora Plućne Bolnice. Činili su je Dragan Đurić Đura (bubanj), Nemanja Vukmirović Nemac (gitara) i Marko Milošević (bas i vokal). Bend ubrzo menja ime u KONE. Kroz bend je prošlo još par muzičara da bi trenutno bend KONE činili: Marko Milošević (bas i vokal), Igor Panić Zigi (gitara, bek vokal) i Marko Milovanović Maks (bubanj i bek vokal). KONE karakteriše funk rok zvuk. Tekstovi su na srpskom jeziku. Govore o socijalnim problemima, čoveku kao pojedincu, ljudima i njihovim navikama.

KoNe (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

SKADRILLA (Beograd)

Skadrilla je beogradski autorski ska bend nastao 2013. godine od benda Sugar Spice and Everything Nice. Bend može da se pohvali sa nekoliko značajnih nastupa na domaćim festivalima kao što su Street riffs (Beograd), Time Out (Bela Crkva), Moonwalk (Pančevo), Festival Omladina (Subotica), Pivski (Ladovica). Bend krasi mešavina autorskih pesama drugog (Two tone) i trećeg (Ska-punk, Skacore) talasa ska muzike, kao i obrada (ali i autorskih obrada?!) u tom maniru. Trenutna postava ima sedam članova koje čine:
Baki – vokal
Mole – bas
Paja – gitara
Vule – bubanj
Miša – alt sax
Bata – tenor sax
Marez – harmonika

Skadrilla (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

HAZEL (Niš)

Bend Hazel počeo je sa radom februara 2015.
Bend pored obrada poznatih rock pesama, radi i na autorskim pesmama.
2017. godine učestvovali smo na Gitarijadi u Zaječaru i privlačimo veliku pažnju publike.
2016. godine bend je osvojio prvo mesto na Medijana Balkanrock festivalu što omogućava dalji tok karijere. Kao nagradu dobijamo snimanje tri autorskih pesama u FatCat studiju i snimanje spota.

Učestvovali smo na Pozitivnom festivalu, gitarijadi u Velikom Gradištu i na još dosta humanitarnih koncerata.

Hazel (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

FIGHTING SPARROW(Niš)

Bend Fighting Sparrow je autorski keltik-pank bend iz Niša koji postoji od 2017. godine i iza sebe ima par svirki u Nišu i okolini. Trenutno sprema prvi album. Tekstovi pesama govore o svakodnevnici prosečnog muškarca i njegovim većim i manjim mukama i zadovoljstvima.

Članove benda čine:
Ljupčo Cvetanovski – bubanj
Aleksandar Mitić – bass, prateći vokal
Petar Milošević – gitara
Milan Stevanović – bendžo, mandolina, vokal
Stefan Nikolić – harmonika
Aleksandar Đorđević – frula
Marko Trajković – vokal

Prijavljene pesme:

 

CROSSOVER (Novi Sad)

Sastav Crossover je nastao kao posledica višegodišnjeg traganja za muzičkim identitetom dva
prijatelja, čija je konačna želja bila da oforme bend, koji bi, otvorenog srca i bez zadrške,mogao predstaviti jednu muzičku priču i ideju o (ne)savršenosti društva. Ideja vodilja je tinjala godinama unazad, ali su se uslovi za ispisivanje prve stranice njihove knjige stvorili 2012. godine. To je momenat kada se Vladimir pridružio Igoru u Novom Sadu i ovaj dvojac je krenuo u potragu za ostalim članovima, koji će takođe biti zaljubljenici u autentičan zvuk i energičan pristup stvaralaštvu.
Sticajem okolnosti, na godišnjem koncertu Centra za muzičko obrazovanje Kulturno sklonište,
dolazi do susreta Igora i Dragana. Nakon boljeg upoznavanja i uvođenja u kompletnu priču, Dragan postaje bubnjar Crossover-a.
Potraga za basistom se pokazala kao nešto zahtevniji i komplikovaniji zadatak. Trebalo je da se dogodi nekoliko neuspelih pokušaja, da bi Dražen Radovanac postao deo ekipe. Međutim, i to je bilo kratkog daha i nakon svega 6 meseci saradnje, putevi su im se razišli. Tadašnja stalna postavka Crossover-a nije klonula duhom, već je odlučila da nastavi da traga za dobitnom kombinacijom.
Na jesen 2013. godine, Igor upoznaje kolegu sa studija, Sečei Sabolča, koji biva zaintrigiran idejom o ulasku u bend i tada Crossover konačno dobija stalnog basistu. Do sadašnjeg, konačnog sastava, bend je pretrpeo još nekoliko izmena, a 2015. godine se Dragan povlači sa mesta bubnjara i njegovo mesto preuzima Stanko Ðukić. Može se reći da su se tek ovom izmenom, sve kockice složile u jednu kompaktnu celinu. Sa nezadrživim elanom i nesebičnom željom da publici pruži kvalitetan zvuk i dobar provod na njihovim svirkama, Crossover postaje jedan od bendova na našoj sceni koji zaista obećava. I tu se ne zaustavlja! Nastavlja da krči svoj put – hrabro, požrtvovano, oslobođeno, energično i apsolutno autentično.

CrossOver (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

LAGANA SREDA (Beograd)

Lagana Sreda je mladi autorski rok bend iz Beograda, iako njeni članovi nisu. Leskovac, Arilje i Banovci čine Bermudski trougao u kome je ovaj trio nastao. Vokal i gitara pripadaju Stefanu Niketiću, iza bas gitare je Filip Janjić, dok je za bubnjevima Ognjen Martinović. Oni su pobednici DEMO FESTA kluba Fest i učesnici projekta „Influences – uticaji britanske muzike u Srbiji“.

Lagana Sreda (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

HERZ (Beograd)

HERZ je beogradski groove-pop bend koji je nastao na ideji „kako se odupreti ludilu i kontra ritmu svakodnevnice“. Muzika ove grupe zvuči prljavo i plesno, glasno i melanholično, crno i sunčano. Do sada su izdali 4 singla sa spotovima a neki od njih („Zimska“ i „Running“) zauzeli su prva mesta svih relevatnih lista u regionu.

Herz (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

DISASTER (Beograd)

Disaster je rokenrol bend iz Beograda, žanrovski ograničen samo na glasno i prljavo sviranje, bez preterano tupljenja i sranja, dolaze da ispraše dupeta svima koji slušaju i ostave im doživotna sećanja na šou koji prave.
Formiran je u januaru 2016. godine od strane dvojice gitarista, Milana Neškovića i Alekse Kostura. Radi nalaženja ostalih članova Disaster u martu 2017 snima prvi demo snimak “Age of evil“. Nakon čestih promena članova postava benda se ustaljuje na leto 2017. kada se bendu pridružuju Nebojša Savić na bubnjevima i Bane Mitrović na bas gitari. Bend je od oktobra 2017. počeo sa svirkama u poznatim beogradskim klubovima.

Disaster (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

ACIDFATHER (Srbobran)

Bend Acidfather nastao je 2015. godine u sastavu Stevan Pivnički (vokal i gitara), Miroslav Jojkić (bass) i Šandor Bezeg (bubnjevi). Glavni pravac benda je sludge metal uz primese grunge i stoner rock-a. Tokom godina svog postojanja bend je nastupao na svirkama u svojoj organizaciji, po Novom Sadu kao i na Exit festivalu. Na Exit festivalu bend je nastupao 2016. godine na bini Future Shock.

Acidfather (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

JUNKIE ZULU (Trstenik)

Bend Junkie Zulu je nastao 2015. godine u Trsteniku. Bavi se isključivo autorskom muzikom.
Bend je imao za sada 50ak samostalnih svirki. Za sada imamo više od 20 svojih pesama.
Svi tekstovi su na srpskom jeziku. Stil svirke je funk-rock.

Junkie Zulu (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

ARITMIA (Beograd)

ARITMIA je autorski rok bend iz Beograda koji je nastao 2009. godine.
Kroz svoje stvaralaštvo Aritmia otvara zamagljeni prozor kroz koji se pruža pogled na raznobojnu sredinu u kojoj rastemo, živimo i starimo. Inspirisani estetikom jednog vremena, našim pesmama želimo da ostavimo trag u ljudskim čulima, istinskom tematikom za koju se zalažemo. Kroz prizmu muzike svaki dan ima lepše boje.
Aritmia iza sebe ima preko 20 autorskih pesama kao i mnoštvo nastupa u beogradskim klubovima, svojevremeno nama najdraži nastupi bili su u kultnom klubu Akademija.
Članovi smo Udruženja rok muzičara Srbije “URMUS” koje se bavi afirmacijom autorske rok kulture u Srbiji.
Pobedinici smo “Mini Gitarijade” u Novom Sadu 2017. kao i finalisti 51. Zaječarske Gitarijade.

Članovi benda :
Miloš Vukosavljević – vokal,gitara
Igor Gvozdić – ritam gitara
Stevan Rupčić– solo gitara
Nenad Djurkić – bas gitara
Martin Gvozdić – bubnjevi

Aritmia (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

SANITARIUM (Beograd)

Sanitarium je punk/metal bend koji čini šestočlana ekipa sa teritorije grada Beograda.
Rade se autorske pesme kao i obrade pesama koje sviramo na nastupima. Bend je počeo sa radom krajem marta 2016. godine. Tekstove i muziku pišemo sami, isto tako ih i snimamo.

Bend Sanitarium čine: Nenad Živković Žile – vokal, Marko Narančić Narke – gitara, Bojan Nikolić Ćela – bubanj, Uroš Pajić Paja – gitara, Viktor Kiralj – bas gitara, Miloš Bajić – bubanj.

Ko god želi da dođe na probu da sluša kako radimo pre neke svirke ili snimanja, neka kontaktira nekoga iz benda, dobrodošao je! 

Gostovanja i nagrade :
*Osvojena nagrada za najbolji bend po izboru žirija na “Bass player festival” u Mladenovcu
*Pobednici 36. Majske Gitarijade u Ljubičevu
*Pobednici “Novosadskog OktoberfestBattle of the bands, Prvo mesto po izboru žirija
Finalisti Kuršumlijske Gitarijade 2017. | Gostovanje u emisiji Demo Ekspres na radio stanici Beograd 202 više puta | Učesnici “Plana Demo Festa” 2017.  | Učesnici Velikogradištanske Gitarijade 2017. | Učesnici PrnjavorStock-a 8 | Učesnici Rok Pokret open air festivala | Učesnici Music Test manifestacije 2017. (Izglasani finalisti)

Klubovi u kojima smo svirali: Božidarac, Beograd | Klub Fest, Zemun | Klub KB, Požarevac | Drum (ex BlueMoon), Beograd | Vrtoglavica, Beograd | MK Karlsforf, Banatski Karlovac

Takođe tu su i učešća na brojnim festivalima, kao i nastupi na moto skupovima, humanitarne svirke, imamo i par nagrada koje su kruna vrednog rada i truda.

Sanitarium YouTube kanal | E-mail

Prijavljene pesme:

 

PIVSKA DRUŽINA VETERANA - P.D.V. (Novi Sad)

Pivska družina veterana (skr. P.D.V.) nastala je onomad nakon jednog od jačeg ispijanja domaćih, dakle ”domestic” i naravno stranih, dakle ”forener” krateža. Tom prilikom, sasvim nesvesno, nastaje pesma o našem zajedničkom bratu i drugaru Đoletu koju vam ovom prilikom prezentujemo. Nakon pomenutog događaja su se pesme slagale nekako post mamurno. Osnovni cilj našeg muziciranja je prosto rečeno čista zajebancija, a motiv je ‘bez dlake na jeziku, stvaralački, od srca’. Sastav po starinstvu: Nele (bubanj), Đango (vokal i ritam gitara), Mocelj (vokal,ritam i ako baš mora solo gitara), Aca the motherfacker (bas gitara).

“Sav novčani prihod, ukoliko dospemo do jedne od 3 pozicija, iskoristili bi za formiranje muzičkog ogranka udruženja za borbu protiv opadanja nataliteta u Srbiji. Živeli, vidimo se!”

Prijavljene pesme:

 

WILDHEART (Beograd)

WildHeart su osnovali Bogdan Stanišić i Stefan Matić jula 2018. godine. Tada im se pridružuje Goran Vajagić na bubnjevima, Nikola Mandić na ritam gitari i Marko Ilić na bas gitari. Prvi nastup imaju na Velikogradištanskoj gitarijadi. Nakon nastupa, napušta ih Goran Vajagić, a nedugo zatim i Marko Ilić. Zbog nemogućnosti pronalaska članova, bend pravi pauzu do novembra, kada se ponovo okupljaju i kreću sa sastavljanjem repertoara za svirke.

Pesme koje stvaraju su na engleskom jeziku u Hard Rock i Glam Metal maniru sa primesama Country i Blues muzike. Teme koje obrađuju njihovi tekstovi su divlje devojke, bajkeri, žurke, ljubav, alkohol, kao i nešto ozbiljnije priče o ratu, smrti i okolini koja ne prihvata izdvajanja iz mase.

Članovi:
Bogdan Stanišić – vokal, ritam gitara, prateći vokal (1998.)
Stefan Matić – solo gitara (1997.)
Nikola Mandić – bas gitara, prateći vokal (1995.)
Damjan Stanišić – bubnjevi, prateći vokal (2000.)

WildHeart (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

MIMO PROTOKOLA (Beograd)

Mimo Protokola je formiran krajem 2012. godine, i sviraju samo autorske pesme, isključivo na maternjem jeziku.
Bend je osnovan od strane Dušana Popovića i Dušana Vasiljevića. U prvim mesecima rada, momci su tražili odgovarajuće ime i odgovarajućeg bubnjara, na čijem mestu se ustalila Isidora Ilić. Bend sada ima dva stalna člana – Popovića kao gitaristu, vokala i kompozitora, i Isidoru za bubnjevima, dok Nebojša Radovanović (Sink) kao prijatelj benda i producent pomaže sastavu, svirajući bas.

Mimo Protokola su do sada samostalno izbacili dva albuma „Prokleti grad“ i ”Odlazim”, čije pesme možete poslušati na sajtu YouTube, a uz to su snimili i dva spota, za pesme ”Odjebi” i ”Urbana Devojka”, čija je premijera svojevremeno bila na regionalnom MTV-ju.

Mimo Protokola (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

MAERA (Beograd)

MaerA je alternativni metal bend iz Beograda. Iako je bend postojao u drugačijim sastavima od kojih je gitarista/vokal i osnivač benda Tomislav Dumanović jedini preostali član, bend se istinski oformio u oktobru 2016. kada su se bubnjar Vladan Marković, a potom i basista Nebojša Milosavljević pridružili bendu. Nakon više svirki, bend je stekao značajan broj fanova i neverovatno pozitivan odziv, nakon čega su se uputili u studio gde su snimili svoj prvi EP pod nazivom “Antfarm“. Bendu se nakon toga pridružio gitarista Igor Canić sa kojim su osvojili drugo mesto na Festovom Demo Festu i zajedno krenuli snimanje svog prvog demo albuma “Echo the Howl” koji je sada dostupan na Bandcamp-u, Soundcloud-u i YouTube-u. Bend poseban akcenat stavlja na svoje svirke jer to je i ujedno najbolji način da se njihova priča proživi iz prve ruke. Njihov zvuk je definisian teškim rifovima sa arabijskim uticajem, kominovanim sa brutalno iskrenim tekstovima koji govore o najmracnijim trenucima ali i kritikuju društvo u kome živimo i otkrivaju njegove prave boje.

~O novom albumu:
Ovaj demo album smo odradili potpuno sami, svu produkciju, miks i master. Krenuli smo sa snimanjem u februaru i završili tek koji dan pre promocione svirke. “Echo the Howl” sadrži 8 pesama što nije naš potpuni repertoar, ali zbog vremenskog ograničenja svakog člana benda, nismo uspeli da uguramo svih 12 koje inače sviramo. Proveli smo noći i noći budni i iskoristili sve živce i resurse da napravimo nešto kvalitetno.
Bio je jako dug i iscrpljujuć proces ali mislimo da je vredelo jer smo uspeli da dokažemo nasu izdržljivost i odlucnost da se bavimo muzikom i nadamo se da će ljudi pozitivno reagovati na nove pesme. “Echo the Howl” sadrži 8 pesama koje pokrivaju niz različtih tema. Od ličnih problema sa porodicom i funkcionisanjem u današnjem društvu, preko čipovanja ljudi i bezumnog ratovanja. Trudili smo se da naslikamo realnu sliku sveta i u isto vreme prenesemo svoju poruku na jedinstven, i povremeno, sarkastičan nacin.

MaerA (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

RECI CIMET (Beograd)

Bend Reci Cimet postoji od decembra 2016. godine. Čine ga Filip Savić (vokal), Marko Arizanović (klavijatura, prateći vokal), David Vukašinović (gitara, prateći vokal) i Petar Blagojević (bas gitara, prateći vokal). Na bubnjevima gostuje Luka Sovrlić. Pored sviranja brojnih obrada, bend se gotovo od samog početka bavi autorskim radom, te namerava da isti predstavi široj publici, premijerno putem ovog festivala. Zvuk benda se može opisati kao pop-rok sa dominantnim uticajima fank i džez stilova, prožet metaforičnim tekstovima koji su često repovani.

Reci Cimet (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

GORA (Niš)

Bend Gora je iz Niša, sastavljen od studenata veoma različtih oblasti sa velikom strašću za muzikom. Osim što su par puta svirali pred prijateljima, koristeći ih kao zamorčad u svom kreativnom razvoju, svirali su na Balkanrock festivalu 2018. godine. Bend je konstantno u stanju evolucije, njihovi uticaji su očigledni, Stoned Jesus, Black Sabbath, Sleep, i slično, ali se nadaju da će njihovom budućem radu uspeti da pripoje još mnoge elemente.

Gora(facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

SAJKI VOIS (Beograd)

Sajki Vois je nastao čudnim spletom okolnosti kao ideja sa ciljem istraživanja mogućnosti, da bi sredinom 2016. prerastao u mladi četvoročlani sastav svestranih ljudi. Krajem 2018. godine Sajki Vois postaje petočlani sastav.

Muzika koja se iz takvog sastava izrodila u potpunosti opisuje gore pomenuto. U nemogućnosti da se odluče za jedan, odlučili su da plivaju kroz žanrove i na taj način izraze svoju svestranost u najboljem mogućem smislu – kroz muziku!

Sajki Vois (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

PLUTONIA (Beograd)

PLUTONIA je osnovana pre 17 godina (2001) u Beogradu i godinama spada u popularne klupske cover bendove, a od 2014-te se predstavlja publici i sa autorskim materijalom, još uvek bez zvaničnog izdanja.

Bend je tokom godina imao nekoliko promena postave. Sadašnji članovi Plutonie su: Karolina Avramović -vokal, Zlatko Bokun – gitara, Predrag Ćesarević – bas gitara i Srđan Duždević – bubnjevi, iskusna ekipa prekaljena u više prethodnih bendova. Svi članovi benda su takođe i višegodišnji članovi URMUS-a. U dosadašnjoj karijeri bend je odsvirao preko 700 živih nastupa u raznim koncertnim prostorijama, od brojnih klupskih do otvorenih i festivalskih (BARF 2014, Zaječarska Gitarijada (treće mesto 2017-te), Šabački letnji festival 2015, Rock in Niš 2017, Velikogradištanska Gitarijada 2018-nagrada za najbolji vokal, Užički rock festival 2016, ST art Festival 2018 itd…). Plutonia se rado odaziva i na koncerte humanitarnog karaktera i rado sarađuje sa brojnim drugim kolegama muzičarima (česti gosti na koncertima Nevernih Beba uz aktivnu studijsku saradnju).

Autorski smer Plutonie je moderan rock/hard mainstream rock/heavy zvuk, kvalitetno odsviran i produciran uz energičan scenski nastup. Plutonia je poznata kao bend koji na svojim svirkama, bilo klupske bilo festivalske, ostavlja “srce na terenu”.

Plutonia (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

ЧASLAVI (Beograd)

Чetvoročlani ansambl Чaslavi је nastao davne 2016 godine, u vreloj betonskoj džungli Novog Beograda. Po vokaciji programeri, a duhom kaskaderi. Rodonačelnici neo feudal popa, protivprirodnog bluza i transrodnog folka.

Чaslavi (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

GREOTA (Beograd)

Vođen idejom da spoji thrash metal, punk i trance (rave) muzičke pravce, gitarista benda okuplja bend od 8 članova: vokal, dve gitare, dve bas gitare, bubanj, violinu i flautu. Vrlo brzo smo zaključili da buku, koja je proizilazila iz našeg sviranja, neće moći da sluša niko, pa ni mi sami. Nesložni oko organizacije i ideje kako treba ići dalje, energija i želja opadaju i bend se spontano gasi.

Nakon skoro godinu dana pauze (februar 2018), vođeni istom idejom, bend se ponovo okuplja u smanjenom sastavu: vokal, gitara, bas gitara i bubanj.

Oduševljeni slobodom sviranja u ovoj postavi, članovi dobijaju nalet inspiracije i od prve probe pesme počinju da niču kao pečurke na kiši.

Svaka je snimljena kao trenutna inspiracija, emocija, psihičko stanje i energija, koju smo preneli na sviranje. Pesme su zadržane u privatnoj kolekciji ali se nadamo uskorom javnom objavljivanju svih ili neke od njih, kako ne bi ostale zaboravljene.

Žanr muzike koju bend svira, najbolje bi se uklopio u neku od podvrsta metal i punk muzičkih pravaca, sa primesom psihodelije.

Greota (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

SNAF TUFF (Beograd)

Grupa ‘Snaf Tuff‘ osnovana je početkom 2017. godine. Šestočlani sastav benda čine studenti Fakulteta dramskih umetnosti i Akademije umetnosti u Beogradu. Grupa mladih entuzijasta već više od godinu dana priprema svoj prvi ‘anti-ratni’ album ‘High n’ proud‘, posvećen ‘malim’ ljudima u velikom Ratu, povodom istoimene 100. godišnjice. Iako je snimanje zakazano u Italiji sredinom 2019. godine, bend uskoro objavljuje svoj prvi singl povodom albuma, ‘Time hurth me bad‘.

Članovi grupe: Vokal – Jovan Dopuđ, Glavna gitara – Bogdan Stojiljković, Ritam gitara – Stefan Arsić, Bas gitara – Ivan Kostić, Klavijature – Marko Filipović, Bubnjevi – Nemanja Terić.

Snaf Tuff (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

CENTURION (Beograd)

Centurion je osnovan na proleće 2008. godine, od strane gitariste Đorđa Lukovića, bivšeg člana benda Monsun. Unapred određeni pravac bio je klasični Heavy Metal sa primesama balkanske etno muzike, kao i progressive metala.

Na proleće 2008. Đorđe u bend poziva bivšeg pevača Monsuna, Strahinju Stojanovića koji prihvata poziv i tada kreću u potragu za ostalim članovima, kao i imenom. Zatim im se priključuje i drugi gitarista Vladimir Živković. Na leto 2008. dolazi do svađe izmedju Đorđa i Strahinje, koji zatim napušta grupu. U septembru 2008. se Đorđu i Vladimiru pridružuje bivši basista Monsuna, Igor Jankovski, uz pomoć kojeg pronalaze bubnjara Dušana Mitrovića.

Od tada bend kreće sa intenzivnim probama na kojima pored početnih obrada, uvežbavaju i par autorskih pesama. Ubrzo se u bend vraća Strahinja Stojanović i tada bend počinje sa spremanjem za prvi nastup. Bend zatim nalazi ime Centurion i zakazuje prvu svirku 3.aprila u Devetoj beogradskoj gimnaziji i redovno nastupa na svirkama u Beogradu, kao i u unutrašnjosti do kraja leta 2009.

Zatim u septembru bend po prvi put ulazi u studio i snima svoj prvi demo snimak ”Odmazda” i do kraja godine nastavlja sa nastupima po beogradskim klubovima.Tokom prve polovine 2010. godine, bend stavlja akcenat na pisanje novog autorskog materijala za koji je planirano da se nađe na novom demo snimku.

Sredinom jula Centurion ulazi u studio ”Chainsaw” kao i u ”Studio 69” i otpočinje snimanje svog demo EP-a pod nazivom ”Virtuelno Ognjište” koji je sačinjen od nove verzije pesme ”Odmazda” kao i 3 nove autorske pesme.Posle izvesnog vremena EP je bio gotov i pesma ”Ruka Sudbine” je objavljena kao singl već na jesen te iste godine. U međuvremenu, završen je omot za EP za koji je bio zadužen Bogdan Amidžić, kao i rad na spremanju fizičkog izdanja Virtuelnog Ognjišta koje je ugledalo svetlost dana na svirci u beogradskom klubu ”Danguba”, koja se održala 19. januara 2011. godine. Demo je odštampan u 450 primeraka i podeljen besplatno svim posetiocima promocije.

Nove pesme su naišle na fenomenalan odziv publike i grupa počinje sa koncertnom promocijom novog materijala i svira na nekoliko veoma posećenih svirki u klubu ”Danguba”. Na leto 2011. bend prinudno prestaje sa koncertnim aktivnostima zbog Strahinjinih zdravstvenih problema koji su poprilično uticali na njegov glas.I posle nekoliko meseci intenzivnih proba i rada na novom repertoaru, basista Igor Jankovski izlazi iz benda u prijateljskim okolnostima.

Nakon audicija koje su usledile, na mesto bas gitariste je u decembru 2011. došao Stefan Dragović. Čekajući Strahinjin oporavak, grupa nastavlja sa spremanjem novog repertoara ,ali na proleće 2012. postaje jasno da će Strahinjin oporavak dugo potrajati i on odlučuje da napusti bend. Krajem leta bend pronalazi novog pevača u liku Miloša Marjanovića (ex RoadBlock) i krajem godine ulazi u studio ”Citadela” i snima novi demo snimak, prvi sa novom postavom. Demo singl ”Tragedija Genija” izlazi u vidu internet izdanja krajem januara 2013. godine.

Prva svirka Centuriona posle više od godinu i po dana je održana 9. februara tekuće godine u beogradskom klubu ”Gun”! Zatim je usledio veliki broj svirki širom zemlje, kao i nastup na 47. Zaječarskoj Gitarijadi, 3. avgusta 2013. godine. Centurion je nastupao tačno pre legendarnog Parnog Valjka i tokom našeg nasupa je zabeležena cifra od 30.000 posetilaca.

Vredi pomenuti i da od novembra tekuće godine, delovi pesme ”Virtuelno Ognjište” služe kao uvodna špica emisije ”Provetravanje”, koja se emituje na RTS-u, u sklopu koje je Centurion gostovao u prvoj epizodi ove sezone.

Bend je pre izvesnog vremena završio svoj album prvenac i planira pojačanu koncertnu aktivnost u narednom periodu.

Centurion (facebook stranica)

Prijavljene pesme: