Završen BARF8

Završen je osmi po redu Beogradski autorski rok festival  – BARF8. Pobednik festivala je grupa Majdan iz Niša, dok je drugu nagradu osvojila grupa CrossOver iz Novog Sada. Naklonost publike osvojila je beogradska grupa Amnezija. Specijalna nagrada – fizičko i digitalno izdanje od strane RnR records-a – dodeljena je bendu The Rock.

U veoma jakoj konkurenciji, gde se na festival prijavilo za učešće preko 60 bendova i čak 56 njih ušlo u zvaničnu konkurenciju, 10 bendova je nastupilo u velikom finalu održanom u nedelju 23. decembra u sali Amerikana Doma omladine Beograda.

Finalisti koji su se svojim pesmama predstavili u Domu omladine su bendovi: CrossOver,  Sajki Vois, The Rock, Sickter, Kasirke, Misha Mashina & Mashtrakala, Majdan, Maera, Amnezija i Mimo Protokola.

Čast da otvore festival svojim nastupom imali su prošlogodišnji pobednici festivala po glasovima publike – ZZZZZ (Zimbabveanski Zavod Za Zaštitu Zverova), a nakon takmičarskog dela u revijalnom delu nastupili su i prošlogodišnji pobednici festivala grupa Crveni Karton iz Kruševca i grupa Prljavi Romeo čiji je izdavač RnR records.

 

Žiri koji je odlučivao o prvoj i drugoj nagradi festivala bio je u sastavu: Nenad Kuzmić Kuzma (muzički urednik radija Beograd 202), Branimir Bane Lokner (RnR records) i Marija M. Karan (Headliner.rs).

 

Udruženje rok muzičara Srbije ovim putem želi da se zahvali svim učesnicima festivala, dugogodišnjim partnerima i medijskim sponzorima, a najveću zahvalnost upućujemo publici koja je i ove godina pokazala da ima sluha, da prepoznaje talenat bendova učesnika i naš trud da im obezbedimo dovoljno prostora da taj svoj talenat pokažu, kao i naše napore da rok kulturu vratimo sa margina gde joj je mesto! HVALA!