КЛОТ

КЛОТ

Bend KΛΟΤ je idejno začet kad su gitarista Karlo Stoičkov i pevač Bojan Savić Ostojić odlučili da se vrate zajedničkom autorskom projektu, započetom dve godine ranije, koji je ostao nezavršen silom (ne)prilika. U leto 2006. godine grupa se upotpunjuje dolaskom bubnjara Miloša Kneževića i basiste Vojislava Jocića.

KΛΟΤ

KΛΟΤ se prvi put predstavio publici u februaru 2007. godine u okviru SKC-ovog demo-festa.

U oktobru 2008. godine bend je snimio tri pesme (Trepanacija, Telo si, Vrata) u studiju ‘Skalamerija’, i postao koncertno aktivniji, Beograd, Kragujevac, Kraljevo, Pula, su samo neki od gradova gde je bend svirao.

Karakterističan po mešavini alternativnog metala i ambijentalnog stila, zvuk benda je prepoznatljiv po neparnim ritmovima i njihovom višestrukom kombinovanju. Bas i bubanj se ne ponašaju kao isključivo prateći instrumenti: sa gitarom se često smenjuju u lead-deonicama, a aranžmani su uređeni tako da se vokal tretira kao ravnopravan instrument.

U decembru 2012. godine KΛΟΤ je osvojio prvo mesto na Beogradskom Autorskom Rok Festivalu (BARF), u organizaciji URMUS-a. U aprilu 2013. godine KΛΟΤ nastupa na ‘Danima srpske kulture u Istri’, u pulskom Hard Rock kafeu.

Posle nekoliko godina pauze, КЛОТ se vraća na scenu koncertom u URMUS-u 29.07.2016.

2016. godine su kao pobednici kvalifikacionog takmičenja u Sremskoj Mitrovici, nastupili na finalnoj večeri gitarijade u Zaječaru, gde su imali izuzetno zapažen nastup.

Izdanja

  • audio materijal koji predstavlja jedan period u radu grupe Клот

Linkovi

Kontakt

Pošaljite upit vezano za koncert, saradnju ili bilo koju drugu informaciju koja ima isključivo veze za grupom Клот