Red Danger

Red Danger

Red Danger nastao je u februaru 2012. godine u Negotinu, spajanjem, u to vreme Evil Night i Detroit benda. U prvoj postavi bili su: Veljko Ranđelović (gitara), Nikola Džoni Marković (bubanj), Stefan Stefanović, (bas gitara), Miloš Tomić – Toma (vokal) i Slavoljub Stojković Caki (klavijature).

Red Danger

Red Danger je bio koncertno aktivan svih prethodnih godina i imali su dosta nastupa, na kojima pored svojih autorskih pesma izvode i obrade najvećih stranih i ex-yu rok hitova.

Pre izvesnog vremena u bend se vratio pevač Saša Vučinić, koji i inicirao rad na novim, autorskim pesmama. Na taj način, je nastao i prvi zvanični singl benda pesma “Vek” koja je snimljena u studiju “Paradox” u Smederevu, a specijalni gost u pesmi je bio Srdjan Branković iz benda Alogija.

Pesma “Vek” je odličan primer spoja odličnog i krajnje prepoznatljivog vokala, kvalitenog aranžmana i interpretacije, kao i melodije koja osvaja na prvu loptu.

Grupa Red Danger je od skoro i član udruženja URMUS, a bend trenutno nastupa u sastavu: Veljko Ranđelović (gitara), Bratislav Simonović (bas  gitara), Saša Vučinić, (vokal), Zoran Nikolić (bubanj),  Miljan Njegušić (klavijature) i Novica Milošević (gitara).

Linkovi