Mister Akustik

Mister Akustik

Mister Akustik postoji od 2003. godine, a do sada se u bendu promenilo dosta ljudi, a grupa je i menjala ime više puta, tokom svoje dosadašnje karijere.

Mister Akustik

Mister Akustik2003. godine bend Reflex izdaje svoj prvi CD za tadašnju izdavačku kuću ITMM iz Beograda. Bend je, za par godina koliko je bio aktivan, promenio dosta članova. Od samog početka pa do kraja, u njemu su bili Danijela Vukmirović (vokal) i Boban Krsmanović (gitara). Reflex je svirao uglavnom rok muziku, a značajniji nastupi su bili na Zaječarskoj Gitarijadi 2003. godine i na Beogradskom Beer Festu 2004. i 2005. godine, a to je ujedno bio i poslednji nastup benda.

2010. godine, Boban Krsmanović sa Majom Damjanović osniva akustičnu grupu Belo koja je predstavljala novu fazu grupe Reflex. U početku su na repertoaru bile akustične obrade pojedinih pesama grupe Reflex, ali i neke potpuno nove stvari. Te godine, grupa Belo je u studiju snimila pesme “Mi smo najbolji”, “U snovima”, “Jednom, “To je bila ljubav” i “Slatke laži”.

2013. godine, grupa Belo je snimila pesmu “Samo ti i ja”, a 2015. godine, grupa menja ime u Mister Akustik i snima još dve pesme, “Kasno je” i “Pozovi me”.

2017. godine na mesto pevačice dolazi Dragana Bilčar, i ubrzo bend snima još dve nove pesme, “Volim te još” i “Zato što nisi”. Spot za pesmu “Volim te još” se pojavljuje polovinom jula, a za pesmu “Zato što nisi” polovinom avgusta.

Inače, ove dve pesme predstavljaju singlove, kao najavu novog albuma koji je još uvek u pripremi.

Mister Akustik, tj. autorski duo Boban Krsmanović i Dragana Bilčar su članovi URMUS-a od 2017. godine.

Linkovi: