Evolucija

Evolucija

Bend Evolucija, kojeg predvodi bračni par Marinjes – Ilana i Dragiša osnovan je u Švajcarskoj 2007. godine. Muzički Evolucija je sazrela u slojevitoj mešavini sympho i gothic metala povezanoj sa uticajem srpskog etno senzibiliteta.

Evolucija

Svoj prvi debi album “Baklja slobode”, su objavili 2007. godine, za najstariju nezavisnu izdavačku kuću u Srbiji – Take It Or Leave It Records.

Posle objavljivanja izdanja slede promotivni nastupi u Srbiji i Švajcarskoj, te koncert na prestižnom Montreux Jazz Festivalu u Švajcarskoj.

Na talasu popularnosti Evolucija realizuje noseću temu “Pale Rider” za nemački film “Die Templerherren (Templari)”. Video rad “Pale Rider” sastavljen je od kadrova iz pomenutog filma, producenta i reditelja Andreasa Lefflera, snimljenih na ruševinama dvorca u Zellu. Evolucija nastupa i kao počasni gost na filmskoj premijeri u Minhenu.

Novu stranicu u karijeri grupa otvara 2014. godine, kada i zvanično objavljuje da je baza benda (osnivač, bas gitarista Dragiša Marinjes te njegova supruga Ilana) nadalje u potpunosti vezana za Ćupriju.

U Srbiji je i dugo spreman novi album, koji je zvanično objavljen u martu 2016. godine. Album pod nazivom “Igra počinje” je, pod producentskom palicom i uz svesrdnu gitarsku podršku Dragana Uroševića – Uroša, snimljen u poznatom kragujevačkom studiju Ivana Ilića, a izdavač je i ovaj put bio Take It Or Leave It Records.

Članovi benda su su: Ilana Marinjes-von Arx (vokal), Dragiša Marinjes (bas gitara), Stevan Miletić (solo gitara), Branimir Kojadinović (ritam gitara) i Marko Marković (bubnjevi).

Diskografija

  • Baklja slobode (2007. Take It Or Leave It Records)
  • Igra počine (2014. Take It Or Leave It Records)

Linkovi