Festival BARF 2018

Udruženje rok muzičara Srbije je objavilo 31. oktobra 2018. uslove za prijavljivanje bendova i autora za osmi Beogradski autorski rok festival – BARF 2018.

Festival BARF 2018

Prijava bendova/autora za festival BARF8 trajaće od 1.novembra do 1.decembra 2018. Finalno veče festivala BARF 2018, na kome će nastupiti 8 finalista, održaće se 23. decembra u Domu omladine Beograda, sala Amerikana.

Više o nagradama i prijavljivanju na Beogradski autorski rok festival u nastavku…
Takođe poslušajte pesme bendova/autora čije su prijave prihvaćene.

Nagrade festivala

Nagradni fond

I nagrada

 • 100.000,00 RSD
 • direktan plasman u kvalifikacona takmičenja BUNT ROCK FESTIVALA 2019
 • izdanje u fizičkoj (CD) i digitalnoj formi, kao i medijska promocija u roku od godinu dana od izdavačke kuće „RnR records“
 • video-spot u koprodukciji URMUS-a
 • dva audio-video snimka sa BARF-a 8

II nagrada

 • 50.000,00 RSD
 • gostovanje i uživo nastup sa dve pesme u emisiji BUNT 
 • izdanje u digitalnoj formi propraćeno medijskom promocijom i plasmanom od izdavačke kuće „RnR records“
 • dva audio-video snimka sa BARF-a 8

III nagrada – nagrada publike

 • 25.000,00 RSD
 • 30 sati snimanja u studiju COMEBACK
 • gostovanje i uživo nastup sa dve pesme u emisiji BUNT
 • Bendu/autoru koji osvoji nagradu publike biće omogućeno izdanje u digitalnoj formi od izdavačke kuće „RnR records“
 • dva audio-video snimka sa BARF-a 8

Svi finalisti dobijaju po jedan audio-video snimak sa BARF-a 8, a svi bubnjari po komplet palica našeg stalnog sponzora firme STUNNER.

* Organizator festivala nastoji da uveća nagradni fond do održavanja finalne večeri.

Partneri festivala

 • SEKRETARIJAT ZA KULTURU GRADA BEOGRADA, SOKOJ, OFPS, PI, DOM OMLADINE BEOGRAD, COMEBACK STUDIO, STUNNER

Medijski partneri

 • STUDIO B, emisija BUNT, BUNT ROCK FESTIVAL, RADIO 202, ROCK RADIO, VUK VISUAL GRAF
Prijava i uslovi učešća na festival
Prijavljivanje na festival se vrši preko internet sajta Udruženja rok muzičara Srbije, a zadnji rok za prijavu bendova i autora je 01.12.2018.

Uslovi za učešće na konkursu festivala BARF8:

 • da su tri  kompozicije kompletno autorske (muzika, tekst i aranžman)
 • da su tekstovi pesama i vokalna interpretacija na jeziku po izboru autora
 • pesme koje se prijavljuju moraju biti postavljene na YouTube ili SoundCloud servisu
 • prijavljene pesme ne moraju biti obavezno studijski snimci
 • festival nije međunarodnog i regionalnog karaktera i na festival se mogu prijaviti samo autori i bendovi iz Republike Srbije
 • na festival se mogu prijaviti i autori i grupe koji nisu učlanjeni u Udruženje rok muzičara Srbije
 • kotizacija za festival BARF8 iznosi 1000 RSD po prijavi benda/autora (kojom se pokrivaju troškovi organizacije festivala)
 • na festival se mogu prijaviti i bendovi/autori koji su bili prijavljeni i prethodnih godina, pod uslovom da se na festival prijave sa novim pesmama
 • bendovi/autori koji budu izabrani od strane stručnog žirija URMUS-a za finalno veče festivala, odsviraće pesme u istom trajanju kao i prijavljene pesme za festival

Napomena:

 • po poslatoj prijavi, dobićete informaciju e-mailom da li je vaša prijava prihvaćena
 • svi bendovi / autori čija prijava bude prihvaćena, biće objavljeni na web stranici festivala
 • organizator se ograđuje od tekstova pesama i simbola koji vredjaju verska, rasna ili nacionalna osećanja ili se ne uklapaju u programski koncept festivala

Prijavu možete izvršiti ovde. Dodatne informacije na urmus.barf@gmail.com

Prijavljeni bendovi / autori
Bendovi i autori čije su prijave prihvaćene, prikazani su po redosledu prijavljivanja

KLINT (Aranđelovac)
KLINT je u stvari grupa Trawa iz Aranđelovca, koja postoji i sporadično radi od 1987. godine do danas.
Članovi sastava: DanKo (Cajon& Pertini Toys) & Shultzgunbacker (Drndumus gutar), nakon usnuća osnivača i “Šefa“, Vladimira Jovanovića – Klinta (poznatiji kao Vlada Panker) obnavljaju autorski rad grupe Trawa. Kao originalni članovi grupe, na nov, minimalistički način (cajon + akustična gitara na dve – tri žice), prearanžirali su pesme grupe Trawa, koje dobijaju novu formu i svake godine u oktobru objavljuju po jednu, apsolutno novu pesmu, koju nikada do tada grupa nije svirala, niti je objavljivala. Svoju svirku, slikovito nazivaju DAP muzikom, zvaničnog naziva „DRNDOMOUS ACOUSTIC PUNK“ – prevod: drndavi akustični pank.
Od 2017 g. Menjaju ime grupi u pseudonim osnivača i Lidera grupe Trawa, te sada nastpaju kao grupa KLINT ( pun naziv grupe: KLINT – Tribute to Trawa) i ove godine objavljuju o svom trošku i za svoj račun, u saradnji sa poznatim aranđelovačkim producentom i r`n`r muzičarem Marko Stojković, novi singl H.E.L.E.N.A. sa posvetom svom osnivaču Vladimiru Jovanoviću – Klintu i ujedno obeležavaju punih 31 godinu rada grupa Trawa.

KLINT – Tribute to Trawa (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

OSLOBODIOCI (Beograd)
The Oslobodioci postoje od 1987. Snimamo kod Dadija u Kazablanci prve demo snimke „Dečko“, „Zabrinut“, „Ti si ponosan na vlast“. Nosimo snimke Zoranu Modliju na „Ventilator 202“ gde „Zabrinut“ ostaje više nedelja na top-listi, od čega par nedelja i na prvom mestu. Tada za nas čuje tadašnji novinar Studenta Dragan Ambrozić i ubacuje nas na kultnu kompilaciju Beogradski-Grafiti-Bad-Boy-Rock, zajedno sa grupama Robna kuća i Messersmith. Sviramo na festivalu „Yu rok moment“ u Zagrebu-Kulusicu, Ljubljani-domu France Prešern i Beogradu na legendarnoj Akademiji. Do Skoplja nismo stigli jer se gitarista oduzeo i morali smo par dana da odmaramo. Te godine učestvujemo na Subotičkom festivalu, zajedno sa kud Idijotima, Arhangelom, Fitom i tako dalje… Dobijamo ponudu od nezavisne izdavačke kuće „Did Koper“ da da izdamo album na kaseti, koju oberučke prihvatamo i mislimo da smo možda i prvi srpski bend sa zvaničnim nezavisnim izdanjem. Album snimamo na brzinu nešto u Ša-na-na studiju, a nešto i u Kazablanci. Posle albuma „Prva ljubav“, dobijamo ponudu od zagrebačkog nezavisnog izdavača „Beyoop“ da izdamo za njih album, i to sa zadovoljstvom prihvatamo.
I izlazi legenda o Koketu… Jedna strana je live sa naše svirke u Ljubljani, a druga je studijska. U međuvremenu i nezavisna scena u Srbiji sve više jača i dobijamo ponudu od Mr. Montenegra, Mira Karadžića, da radimo zajedno. Karadža prvo izbacuje dve kasete „Bolje uživo nego umrtvo“ i „Baladu o mrtvim fokama“. To su uglavnom bile naše stare pesme skupljene na gomilu i priprema za vinil koji tada nije bilo baš lako štampati. Singl „Green limousine“ izlazi za Mr. Montenegro records i stupamo u kontakt sa nekim inostranim izdavačima. Snimamo album koji šaljemo pred sam početak rata u Jugoton da nam odštampa ploču sa kojom bi smo se predstavili i van granica naše Juge. Dogovaramo se u SKC-u sa predstavnikom Wipe Out Records (Grčka) da nam objave LP, samo kad nam vrate trake iz Zagreba. Karadža pregovara sa nemačkim Glitterhouse Records, ogrankom čuvene Sub Pop Records, da nam objave album. Pojavljuje nam se par pesama na nekim američkim punk kompilacijama. Bila im je zanimljiva naša nezavisna scena, valjda zato što smo dolazili iz komunističke zemlje, a rokali kao neki punk. Međutim u odsudnom trenutku izbija rat i nama trake ostaju u Zagrebu. Do njih je bilo nemoguće doći (posle smo od jednog ortaka čuli da su naš već odštampani album pretopili i štampali domoljubne pesme Duška Lokina, to ipak uzimam sa rezervom i kao neproverenu informaciju). Tako sjebani skoro da prestajemo da sviramo! A onda se niotkuda pojavljuje Drago Borić sa ponudom da izdamo album za TIOLI, te tu nekako dobijamo ponovo entuzijazam i objavljujemo kasetu sa jednostavnim naslovom „Oslobodioci“. Dosta smo imali živih svirki tih godinu-dve i scena je bila super: DLM, Ateist rep, Kazna za uši, Goblini i tako dalje… imalo se šta čuti! Ali onda se sve utapa u sivilo svakodnevnice, bede, inflacije i ratova, i naša volja za svirkom tone i samo poneki put isplivava na površinu te mi ponegde cepamo, s vremena na vreme.
Ove godine odlučujemo da ponovo nešto uradimo jer osećamo da imamo šta da kažemo. Nadamo se da ćemo uspeti da snimimo sat vremena novog materijala i obradujemo naše slušaoce. Do tada, od nas pozdrav i čujemo se i vidimo uskoro… Vaši OSLOBODIOCI

OSLOBODIOCI (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

VIS PERFECT GAME (Beograd)
Vokalno Instrumentalni Sastav PERFECT GAME je osnovan 30.04.2015. godine u Beogradu od strane dugogodišnjih prijatelja Željka Gluvajića i Miladina Dabetića. Zajednička ljubav prema bowling-u kao sportu, a i muzici kao načinu života, sasvim slučajno ih je spojila i tom prilikom se rađa ideja o zajedničkom radu. Željkov nepresušni izraz kroz komponovanje uz gitaru/klavir i Miladinov dar za pisanje tekstova i pevačke mogućnosti stvaraju neverovatan spoj različitih muzičkih pravaca. Sinergija rock-a, jazz-a, soul-a i blues-a se kroz njihove pesme oseća i vodi slušaoca ka plesu sa tankim notnim linijama muzičkih pravaca od 60-tih do 80-tih, uz dodatak modernog ritma novog vremena, posebnog energetskog izražaja i današnjih produkcijskih mogućnosti.
Ime VIS PERFECT GAME se samo po sebi nametnulo kao jedino moguće i ispravno rešenje za naziv benda, pošto su oba muzičara svoje poznatstvo počeli još pre 8 godina u bowling-u, a kako je termin „perfect game“ sinonim za srušenih 300 pinova kao rekord igre tj. savršenu igru, te su idejni tvorci ovog benda svoju muziku doživeli kao savršeni spoj muzičkog iskustva, znanja i potrebe da svoje emocije prenesu slušaocima.
Do sada VIS PERFECT GAME ima 60 numera koje su idejno i aranžmanski sklopljene i snimljene u pilot verziji. Sa studijskim radom VIS PERFECT GAME počinju u maju mesecu 2015. godine, kada snimaju svoj prvi singl Raskršće koji je premijerno objavljen u oktobru mesecu 2015. godine. Kasnije su snimljene još dve numere Urlik i Mreža, za koje su urađeni i spotovi, kao vizuelni izraz.
Javni nastup su imali na Beer festu 2016. godine, gde su predstavili svojih deset autorskih kompozicija.

VIS PERFECT GAME (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

 

TAŠ POP SAFARI (Beograd)

Taš Pop Safari je post-pop bend iz Beograda. Detaljnije, muzika se kreće između odrednica indie-pop i synth-pop, sa dodatkom vrlo suptilnih world music muzičkih motiva. Bend je nastao 2012. kao home studio projekat, i do sada je objavio 5 singlova.

Sama muzika predstavlja podlogu za tekst čiji je glavni cilj da što plastičnije dočara zamišljene kadrove, a ne da šalje direktnu poruku. Tekst i muzika treba da budu kontekstualno uklopljeni tako da predstavljaju više od prostog zbira elemenata, drugim rečima da rezonuju kao celina. Bend čine 4 člana i zvuk je hibrid živog sviranja i sintetičkog zvuka ritam mašine. Karakter zvuka je mešavina odsečnog i stabilnog ritma (ponekad i ukrštenih poliritmija) i melanholičnog, delayem i reverbom natopljenog, zvuka gitara i sintisajzera. Kao i slike koje gradi zajedno sa tekstom, muzika se neprestano kreće između mračnog i umornog, do optimističnog i inspirativnog raspoloženja, na momente čak namerno dodirujuci ravnodušnost. Prva asocijacija ljudi koji su čuli našu muziku je bila da „zvučimo kao bend iz 80ih“

Muzika u svom finalnom obliku za nas predstavlja samo krajnje ishodište jednog opšteg pogleda na život i njegovog sadržaja. Ne sme da bude sama sebi cilj, već predstavlja izuzetno efektivno sredstvo artikulacije emocija i doživljaja. Kao posledica toga, naš jedini očigledan razlog za pravljenje muzike je taj što ne mozemo da je ne pravimo. S tim u vezi, za nas je mnogo značajnija podela na poštenu i nepoštenu muziku nego na žanrove, ili „dobru i lošu muziku“ (koja postoji, ali je do te mere relativna da prestavlja opšte mesto).

2015. godine smo nastupili u Studiju 6, Radio Beograda u okviru proslave svetskog dana radija. Pesma „Nokaut Dab“ je uvrštena u seriju „Jutro će promeniti sve“ koja se emituje na RTS-u.

TAŠ POP SAFARI (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

NIGHTFALL (Beograd)

Група NightFall настаје 2005. године, издаје демо под називом “Сви Одлазе“ са којег се издвојила песма „Можда баш сада“ која се нашла у финалу избора за Хит године 2006. Први званичан наступ био је на 40. Зајечарској Гитаријади 2006. год. Од тада група почиње активно да свира по читавој Србији (Зајечар, Нови Сад, Пирот, Шабац, Смедерево, итд.) и региону. До данашњег дана бенд има преко 70 наступа.

Nightfall је победник Зајечарске Гитаријаде 2007. године, једногласном одлуком жирија.
• 2007. године, Nightfall издаје албум под називом „Као да ничег није било“ за Automatik/MascomRekords.
• 2009. године, издат је EP singl „Сенка прошлости“ на којем су се поред ауторских песама нашле и обраде песама LaurentWolf – No Stress и Madone – Frozen.

После дуже паузе 2016. године, бенд се поново окупља. У плану је други албум и наступи на концертима и фестивалима земљи и региону. Поред ауторских песама које чине окосницу репертоара, на репертоару су и домаћи и страни rock стандарди, као и hard rock обрадепопуларних песама.

Екипа се састоји од искусних музичара, бенд чине:
Немања Митовић – вокал
Слободан Стошић – гитара
Оливер Божовић – бас
Дејан Јовановић – бубањ

Zvanični sajt benda NightFall | NightFall (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

FET RED (Novi Sad)

Fet Red je novosadski rock bend osnovan 2012. godine.
U periodu od 2014. do 2018. godine bend se posvećuje stvaralaštvu i radu na autorskim pesmama. Nižu se pesme koje ubrzo pronalaze put do srca mnogobrojnih prijatelja. U proleće 2018. godine bend počinje snimanje prvog albuma (EP) čija se promocija očekuje do kraja godine. Pesme se mogu čuti na Soundcloud i YouTube, a pesme Better se našla i na top listi Radio 202.
Kreativni deo benda čine Slaven Zavođa (glavni vokal, gitara), Bojan Kaluđerović (gitara) i Antonela Paunesku (vokal). Nakon razlaza prvobitne postave, bendu se pridružuju Milan Obradović na bubnjevima i Arsenije Rašić (bas gitara).
Na ovogodišnjoj Gitarijadi Vojodine bend je osvojio drugo mesto.

Fet Red (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

PROCESS (Beograd)

Grupa Process nastala je u Beogradu 2016. godine, orijentisana na autorsku muziku. Naš zvuk bi opisali kao spoj hard i classic roka, no teško da bi to bio pravi opis zvuka koji postižemo na našim lajv performansima što nas čini jedinstvenim i originalnim. Specifičnosti grupe su britki tekstovi i zanimljive instrumentalne podloge koje zajedno čine zvuk Process-a. Grupa svoju muziku nikad nije smatrala proizvodom, nego umetničkim izražajem, a naš iskren stav publika je prepoznala širom države.

Process (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

KENI NIJE MRTAV (Kruševac)

Bend „Keni Nije Mrtav“ je oformljen prošlog leta u Kruševcu i sačinjavaju ga tri osamnaestogodišnjaka:
Mateja Đokić (1999), Sava Tomić (1999) i Matija Pešić (1999).

Za ovih par meseci postojanja, održavali smo svirke u Kruševcu, Kraljevu, Smederevskoj Palanci. Delili smo binu sa bendovima NBG, Dža ili Bu, Six Pack, Atheist Rap, Gužva u 16-ercu… Na Demo Fest-u, koji se održava u beogradskom klubu Fest stigli smo do polufinala. Učestvovali smo i na ovogodišnjem BUNT Rok Festivalu i stigli do finala. Pobedili smo na Palanačkom Dunav Festu.

Nasuprot stereotipima jednog pank benda, KNM baš i ne obiluje socijalno angažovanim tekstovima. Prostor za probe je sve tesnije nastanjen tekstovima prožetim detaljnim preispitivanjima, ukazivanjem na lične nedostatke i ciljeve, kao i impresijama i emotivnim rasplinućima koja po autoru tekstova zaslužuju mesto na repertoaru.

Keni Nije Mrtav (facebook stranica)

Prijavljene pesme:

 

BENDOVER (Beograd)

Bendover je autorski i klupski bend iz Beograda. Negujemo čist i čvrst zvuk rock’n’rolla. Ne eksperimentišemo sa zvukom i zilion efekata, ne izmišljamo nove pravce smišljajući im opskurna imena, naše pesme su na srpskom i ne traju 19 minuta, a ni 2,4 sekunde. Tvrd zvuk, dobar rif i pevanje su dovoljani da pomere svakoga sa mesta i verujemo da postoji dovoljna praznina na našoj sceni za jedan čistokrvni, beskompromisni rok bend.

Sadašnji i bivši članovi benda su muzičari do lakata uprljani u stvaranje i rad grupa kao što su: Made in China, Groovebox, Sevdah metal bend, (ne)normalni bend, Đokara i gnjurci, Enjoy sarma, Vox Populi, Witch1, Azra-el itd.
Bend je osnovan u URMUS-ovom studiju negde u proleće 2005. godine. Osnivači Vule, Trša, Đura i Đole (uz Slobu i Saleta koji su ponekad dolazili na probe) Bendover su videli kao priliku za druženje uz pivo i muziku, beg od posla i svakodnevnice. U godinama koje slede radilo se dosta klubova, moto žurki, festivala, sviramo gde god možemo i kad god možemo…
2014. u bend dolazi Maki donoseći preko potrebnu čvrstinu u zvuku koja će ostati naš zaštitni znak do danas. U leto 2016. osnivamo svoj studio za probe. Bend postavlja ozbiljne klupske standarde, ali je ipak karika koja nedostaje bila mesto vokala. U zimu 2016. Đura odlazi van zemlje trbuhom za kruhom, a u bend 2017. dolaze Panta kao ritam gitara i Buca kao vokal. Počinje nova era Bendovera. Sa svojim glasom kao da u Harley sipaš viski Buca donosi dušu bendu i autorske pesme o kojima se tako dugo maštalo.
Veliki polet i želja za radom proizvode za kratko vreme dosta autorskih pesama i bend odlučuje da ih snimi u sopstvenom aranžmanu. U studio za snimanje ulazi u zimu 2018, a dalja istorija će se tek pisati…

BENDOVER (facebook stranica)

Prijavljene pesme: